Rolex be the precious on the treasurer. check out www.iapac.to here.

X
GO

Demonstratie van een ondersteuningstool voor beredeneerde irrigatie in bladgewassen onder glas (01/04/2019 - 30/06/2021)

MIRLET-app die telers van bladgewassen onder beschutting helpt bij hun irrigatie

MIRLET-app die telers van bladgewassen onder beschutting helpt bij hun irrigatie

Enkelen getuigen daarover op beeld en delen zo graag hun ervaringen met collega's. Laat je inspireren!

Auteur: Anne Waverijn/dinsdag 29 juni 2021/Categorieën: Gangbare_glasteelt, Bladgewassen_GG, alternatieve_sla_GG, andijvie_GG, kropsla_GG, spinazie_GG, veldsla_GG, Water_GG, Projecten, Vlaamse Overheid, Dept. L en V, DOBI, Thema, Water, Voorlichting, projectinfo, Actueel, Media, Niet-leden

Afgelopen 2,5 jaar werkten Inagro, PSKW en PCG verder samen aan de MIRLET-app die telers van bladgewassen onder beschutting helpt bij hun irrigatie. In het MIRLET demo-project hebben we de beslissingsondersteunende tool gevalideerd in tal van alternatieve bladgewassen op de proefcentra. Ook gingen 24 telers met de tool aan de slag op hun bedrijf. Enkelen getuigen daarover op beeld en delen zo graag hun ervaringen met collega's. Laat je inspireren!

 

Het demo-project MIRLET ging begin 2019 van start en had als hoofddoel de MIRLET-app dichter bij de eindgebruiker te brengen. Telers werden daarom actief benaderd en de mogelijkheid geboden om de sensoren en bijhorende webapplicatie volledig gratis uit te proberen gedurende één of meerdere teeltrondes. Dat resulteerde in 24 individuele begeleidingstrajecten waarbij de telers in kwestie konden ervaren hoe de app werkt en hoe het advies een meerwaarde kan betekenen voor hun irrigatiemanagement.

Heel wat gebruikers reageerden enthousiast, ook al viel ook hier en daar een kritische noot te bespeuren. Dat stimuleerde ons (en stimuleert ons nog steeds) om de app keer op keer onder de loep te nemen en aspecten doordacht aan te passen, zodat ze beter aansluiten bij de wensen van de telers.

 

Laat je overtuigen door collega's

In uitdagende tijden waarop sociaal contact en 'netwerken' maar beperkt konden plaatsvinden, willen we jullie die ervaringen van collega's niet ontnemen. In plaats van een proefveldbezoek of een live-demonstratiesessie besloten we de bevindingen digitaal te verspreiden via een filmpje waarin enkele geëngageerde telers aan het woord zijn. Ze kregen de gelegenheid om toe te lichten hoe zij het gebruik van de app hebben ervaren en waar zij al dan niet tevreden over zijn.

MIRLET-app die telers van bladgewassen onder beschutting helpt bij hun irrigatie

 

Einde project betekent niet einde dienstverlening

Het project loopt op zijn einde, maar dat betekent niet dat deze adviestool niet meer aangeboden wordt. Integendeel, voor veel telers bleek het immers een handige aftoetsing met hun vertrouwde irrigatiestrategie, wat hen tot leerrijke inzichten bracht. Geïnteresseerde telers kunnen in de toekomst daarom nog steeds contact opnemen met de betrokken proefcentra. In welke vorm deze adviesdienst precies zal voortleven, zal binnenkort worden beslist en aansluitend worden gecommuniceerd naar de sector.

Wij wensen alle telers die deelnamen aan het MIRLET-project bij deze ook te bedanken voor de fijne samenwerking en nuttige feedback.

 

In samenwerking met

   

 

Met de steun van

Print

Aantal keer bekeken (8834)/Commentaren (0)

Links

x
soap2day