X
GO

Beredeneerd beregenen van openluchtgroenten en aardappelen (01/02/2018 - 31/01/2020 )

Irrigatie demonstraties werktuigendagen 2019

Irrigatie demonstraties werktuigendagen 2019

Plattelandspret: demonstraties werktuigendagen - Boerenstebuiten: groenteplatform & droogte

Auteur: Vandewoestijne Elise/woensdag 16 oktober 2019/Categorieën: Openluchtteelt, Water_OL, Projecten, Vlaamse Overheid, Dept. L en V, BBOA, Thema, Water, Voorlichting, studiedag, Actueel, Media, Niet-leden

Droge zomers zijn de voorbije jaren eerder regel dan uitzondering geweest. Door de klimaatverandering is de kans op droge zomers en de nood aan irrigeren sterk toegenomen. Irrigeren is immers de oplossing om productie en kwaliteit te handhaven.

De Werktuigendagen in Oudenaarde (21 en 22 september 2019) zijn een ideale gelegenheid om landbouwers kennis te laten maken met nieuwe irrigatietechnieken. Druppelirrigatie, fertigatie en klassieke bovenberegening werden toegepast op de demonstratievelden met aardappelen, prei en uien. Het is duidelijk dat fertigatie een meerwaarde biedt in de preiteelt ten opzichte van andere irrigatietechnieken, voor uien zijn de verschillen kleiner. Zowel de sortering als de opbrengst verbeterden in beide teelten spectaculair in alle objecten waar water werd gegeven.

Er werden vier geleide bezoeken georganiseerd, waar verschillende aspecten van irrigatie behandeld worden, zoals waterbeschikbaarheid, vernieuwde beregeningstechnieken, bepaling van tijdstip en dosering, kostprijs van beregenen… Duurzaam en efficiënt omgaan met water vormden de rode draad.

Werktuigendagen 2019 - Groenteplatform & Droogte - Boerenstebuiten

 

Klik hier naar de Irrigatiegids Werktuigendagen Oudenaarde 2019

 

In samenwerking met

<     

Demonstratieproject duurzame landbouw van Dept. L&V ‘Beredeneerd beregenen van openluchtgroenten en aardappelen’
         

Print

Aantal keer bekeken (18205)/Commentaren (0)

Documenten

Links

x
soap2day