X
GO

Smaakonderzoek vis

Aquacultuur smaakonderzoek vis 2011

Aquacultuur smaakonderzoek vis 2011

Consumentenonderzoek vis 2011

Auteur: BUYSENS SASKIA/donderdag 15 december 2011/Categorieën: Gangbare glasteelt, Smaak, Vis, vis, Innovaties, aquaponics, Projecten, Europa, Interreg IV, Vlaanderen-Nederland, IAQUA, Smaakonderzoek vis, Voorlichting, proefverslag, projectinfo, Proefverslag, Niet-leden

PCG participeert sinds 1998 in een project binnen het Interreg IV programma voor de grensregio Vlaanderen - Nederland met als titel 'Duurzame aquacultuur in de Grensregio Vlaanderen-Nederland' (Aqua-VLAN).

Doel van dit project is de kennisvragen met betrekking tot productiesystemen voor visteelt aan land te beantwoorden. Het PCG wil duurzame visteelt integreren in de glastuinbouw door de mogelijkheden te onderzoeken van een combinatieteelt vis en groenten.

Eind juni 2011 werd een tweede consumentenonderzoek georganiseerd met potentiële vissoorten voor aquacultuur in Vlaanderen en Zeeland waaraan een veertigtal consumenten deelnamen.

Het consumentenonderzoek leert ons dat omegabaars en zoetwaterkabeljauw goede keuzes zijn om te telen aan land want consumenten vinden deze vissen gemiddeld gezien de lekkerste. Snoekbaars deed het iets minder goed in dit consumentenonderzoek. Dat de vissen ingevroren waren geweest en bovendien niet afgezwommen hadden voor het oogsten kan hiervoor de reden zijn hoewel er geen sprake was van een grondsmaak.

Rendement (kg productie en prijs per kg en kostprijs) zal dus moeten bepalen welke vissoort de meeste perspectieven biedt.

Consumentenonderzoek vis 2011

Folder sensorisch onderzoek, smaak- en consumentenonderzoek PCG Kruishoutem

In samenwerking met
AquaVlan, Project gefinancierd door Interreg Vlaanderen-Nederland, Provincies Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen, Zeeland en de Vlaamse overheid 

          

 

publicatiejaar2011
afdelingInnovaties
Teelt of thema
  • Aquaponics
  • Vis
Print

Aantal keer bekeken (6487)/Commentaren (0)

Documenten

Links

x