X
GO

EU CIP Eco Innovation

De voornaamste doelgroep van het Concurrentievermogen en Innovatie Programma (CIP) zijn de kleine en de middelgrote ondernemingen in de verschillende regio's. Het CIP ondersteunt de creativiteit en de innovatie zodat de kmo's of de mkb's hun concurrentievermogen  kunnen verbeteren. De eerste markttoepassingsprojecten kregen als officiële naam "CIP Eco-innovatie".

 

Projecten gerealiseerd met de financiële steun van

      

 

Afgelopen projecten

Micro-irrigatie leidingen en druppelaars met anti-microbiële en anti-worteleigenschappen (01/07/2014 – 31/12/2016)

Coördinator:

  • AIMPLAS (Technological Institute of Plastic), Spanje

 

Projectpartners:

  • GALLOPLAST , Spanje
  • IRRITEC (Irrigation technologies), Italië
  • PCG (​Provinciaal Proefcentrum voor de Groenteteelt), België
  • PCS (​Proefcentrum voor de Sierteelt), België
  • Ce.R.S.A.A. (Centro di Sperimentazione e Assistenza Agricola), Italië

 

Doelstelling

Het doel van dit project is een nieuw druppelirrigatiesysteem (~T-tape) met anti-alg en anti-wortel eigenschappen te ontwikkelen. Dit zou de levensduur sterk moeten verhogen t.o.v. de bestaande druppelirrigatiesystemen. Het innovatieve systeem zal tevens zorgen voor een reductie in waterverbruik, maar ook in een dalend verbruik van ontsmettings- of reinigingsmiddelen. Er wordt gestreefd naar een duurzaam concept dat prijscompetitief zal zijn met bestaande systemen.

 

RIGA is een Europees project met partners uit België, Spanje en Italië. Samen hebben zij de kennis en expertise om irrigatiesystemen te ontwikkelen en klaar te maken voor de praktijk. De Belgische partners PCG en PCS zullen de nieuwe irrigatiesystemen uittesten in belangrijke groenteteelten en sierteelt, zowel onder glas als in open lucht.

 

Meer info?

Elise Vandewoestijne
Folder Riga-project

 

Irrigatieleidingen met nieuwe functionaliteiten

Irrigatieleidingen met nieuwe functionaliteiten

Antimicrobiële additieven in micro-irrigatie leidingen verminderen de vorming van een biofilm

In de huidige tijden waarin het klimaat minder voorspelbaar is en het hergebruik van grondstoffen steeds belangrijker wordt, zijn een efficiënt en duurzaam watergebruik, alsook het beperken van plastiekafval, absolute prioriteiten. In Mediterrane regio’s is het waterprobleem zelfs nog een stuk kritischer dan bij ons. Daarom is het gebruik van micro-irrigatiesystemen zeer voordelig, omdat op deze manier het water optimaal benut wordt, in vergelijking met de traditionele irrigatiesystemen. Deze systemen zorgen namelijk voor een water afgifte enkel daar waar de plant het nodig heeft.

woensdag 19 oktober 2016/Auteur: Vandewoestijne Elise/Aantal keer bekeken (21558)/Commentaren (0)/
Het gebruik van micro-irrigatiesystemen

Het gebruik van micro-irrigatiesystemen

In het kader van het RIGA-project 'Micro-irrigatie leidingen en druppelaars met anti-microbiële en anti-worteleigenschappen'

Het doel van het RIGA-project is het ontwikkelen van een nieuw druppelirrigatiesysteem (~T-tape) met anti-alg en antiworteleigenschappen. Dit zou de levensduur sterk moeten verhogen t.o.v. de bestaande druppelirrigatiesystemen. Het innovatieve systeem zal tevens zorgen voor een reductie in waterverbruik, maar ook in een dalend verbruik van ontsmettings- of reinigingsmiddelen. Er wordt gestreefd naar een duurzaam concept dat prijscompetitief zal zijn met bestaande systemen.

zondag 16 oktober 2016/Auteur: Vandewoestijne Elise/Aantal keer bekeken (23496)/Commentaren (0)/
Druppelaars: microbiële & antiworteleigenschappen

Druppelaars: microbiële & antiworteleigenschappen

In het kader van het Europees RIGA project (EU CIP Eco Innovation)

PCS en PCG werken samen mee aan het RIGA-project. Dit is een Europese samenwerking met partners uit Spanje (Aimplas en Galloplast) en Italië (Cersaa en Irritec), waarin een meer duurzaam druppel irrigatiesysteem ontwikkeld wordt.

maandag 5 oktober 2015/Auteur: Vandewoestijne Elise/Aantal keer bekeken (35477)/Commentaren (0)/
Folder RIGA-project

Folder RIGA-project

Micro-irrigatie leidingen en druppelaars met anti-microbiële en anti-worteleigenschappen

Het doel van dit project is het ontwikkelen van een nieuw druppelirrigatiesysteem (~T-tape) met anti-algen en anti-wortel eigenschappen. Dit zou de levensduur sterk moeten verhogen t.o.v. de bestaande druppelirrigatiesystemen. Het innovatieve systeem zal tevens zorgen voor een reductie in waterverbruik, maar ook in een dalend verbruik van ontsmettings- of reinigingsmiddelen. Er wordt gestreefd naar een duurzaam concept dat prijscompetitief zal zijn met bestaande systemen.

woensdag 25 februari 2015/Auteur: Vandewoestijne Elise/Aantal keer bekeken (18725)/Commentaren (0)/
RSS
yesmovies