X
GO

Overzicht onderzoek witloof smaak

Diversificatie van het witloofaanbod 'Witboek'

Diversificatie van het witloofaanbod 'Witboek'

In het kader van het IWT-project 'Diversificatie in het witloofaanbod'

De praktische doelstelling van dit project was de diversificatie van het aanbod van het witloofassortiment met betrekking tot verschillende toepassingen die toegevoegde waarde creëren. Hiervoor werd gestart met een fenotypering met betrekking tot morfologie en inhoudsstoffen vanuit het brede bestaande witloofassortiment (zowel hybriden als traditionele telerselecties).

De wetenschappelijke doelstelling was het verwerven van een betere kennis van de inhoudsstoffen van witloof, hoe deze variëren tussen oude telerselecties en hybriden en in functie van teeltomstandigheden.

In dit Witboek worden de belangrijkste resultaten van dit project en nieuwe innovatiemogelijkheden voor witloof besproken, en noden tot verder onderzoek geïdentificeerd.

maandag 25 juli 2016/Auteur: BUYSENS SASKIA/Aantal keer bekeken (4391)/Commentaren (0)/
Enthousiaste proevers gezocht!

Enthousiaste proevers gezocht!

Voor het smaakonderzoek in Kruishoutem.

Voor smaaktesten, die in het kader van onderzoek van groenten en fruit lopen op het PCG, doen wij beroep op panelleden. Onze panelleden proeven in onze smaakhokjes verse en/of verwerkte groenten en fruit en beoordelen ze op smaakeigenschappen en eventueel op uiterlijke kenmerken.

maandag 2 maart 2015/Auteur: PCG smaakteam/Aantal keer bekeken (14277)/Commentaren (0)/
Tags:
RSS