X
GO

Overzicht smaakonderzoek tomaat

Hieronder vindt u een overzicht van het onderzoek smaak- en consumentenonderzoek vruchtgewassen tomaat: smaak, smakelijkheid, textuur, uiterlijk, zoetheid, zuurheid, aantrekkelijkheid.

Tomaat consumentenonderzoek belichte teelt 2019

Tomaat consumentenonderzoek belichte teelt 2019

Consumentenonderzoek trostomaat en losse tomaat belichte teelt 2019

Auteur: Van Steenkiste Jana/dinsdag 1 september 2020/Categorieën: Smaak, Vruchtgewassen_SM, tomaat_SM, Thema, rassen, proefverslag, Proefverslag, Leden

In het segmentatieonderzoek tomaat belichte teelt werd nagegaan welke nieuwe en gevestigde tomatenrassen het best beantwoorden aan de eisen om opgenomen te worden in de Flandria segmentatie 2020. Naast goede productie- en teelteigenschappen dienen Flandria tomaten ook een goede kwaliteit en smaak te hebben. Via acceptatietesten werd tweemaal in het seizoen (januari/februari en april) nagegaan welke tomaten het best beantwoorden aan de wensen van de consumenten op gebied van smakelijkheid, smaak, textuur en kleur. Ook werd het opgeloste stofgehalte gemeten, als maat voor de zoetheid van de tomaten.

 

 

Objecten

Trostomaat: Xandor (Axia Vegetable Seeds), HTL 1504248 = Speedax (Axia Vegetable Seeds), Confiance (De Ruiter), EZ 1636 (Enza Zaden), HTL 1606406 (Axia Vegetable Seeds), Merlice (De Ruiter), HTL 1505400 = Xaverius (Axia Vegetable Seeds), G 544 = Lancaster (Gautier), HTL 1505193 (Axia Vegetable Seeds), HTL 1708271 (Axia Vegetable Seeds), Provine (Nunhems), Rotera (Hazera), T 815211 (Syngenta). 

Losse tomaat: Kanavaro (Enza Zaden), TCC 14533 = Ezanzo (Syngenta), EZ 1699 = Mattinaro (Enza Zaden), HTL 1504377 = Admirax (Axia Vegetable Seeds), Solaboll (Nunhems), T 815640 (Syngenta), Rebelski (De Ruiter), Maxibel (Axia Vegetable Seeds), DRTH 5013 (De Ruiter), HTL 1606899 (Axia Vegetable Seeds), TCBS 15050 (Syngenta).

Dit artikel is alleen zichtbaar voor leden. Gelieve in te loggen

 

Bijlagen

Bijlage 1: Resultaten smaakonderzoek rassen tomaat belichte teelt PSKW in januari 2019 (SM19TORS01)

Bijlage 2: Resultaten smaakonderzoek rassen tomaat belichte teelt PSKW in januari 2019 (SM19TORS02)

Bijlage 3: Resultaten smaakonderzoek rassen tomaat belichte teelt PCH in februari 2019 (SM19TORS03)

Bijlage 4: Resultaten smaakonderzoek rassen tomaat belichte teelt PSKW in april 2019 (SM19TORS04)

Bijlage 3: Resultaten smaakonderzoek rassen tomaat belichte teelt PCH in april 2019 (SM19TORS05)

Bijlage 6: Resultaten smaakonderzoek rassen tomaat belichte teelt PSKW in april 2019 (SM19TORS06)

 

Samenwerking

Het gebruikswaardeonderzoek tomaten belichte teelt werd uitgevoerd in samenwerking met het Proefstation voor de Groenteteelt (Sint-Katelijne-Waver), het Proefcentrum Hoogstraten (Meerle) en het Vlaams Centrum voor Bewaring van Tuinbouwproducten (Heverlee).

publicatiejaar2019
afdelingSmaak
Teelt of thema
  • Tomaat
Print

Aantal keer bekeken (791)/Commentaren (0)

Tags: rassen

Links

x