Rolex be the precious on the treasurer. check out www.iapac.to here.

X
GO

Overzicht smaakonderzoek tomaat

Hieronder vindt u een overzicht van het onderzoek smaak- en consumentenonderzoek vruchtgewassen tomaat: smaak, smakelijkheid, textuur, uiterlijk, zoetheid, zuurheid, aantrekkelijkheid.

Oproep experten tomaat

Oproep experten tomaat

In het kader van het LA-traject 'Naar een meer uniforme kwaliteit van tomaten tijdens het volledige teeltseizoen'

Auteur: Van Steenkiste Jana/dinsdag 15 januari 2019/Categorieën: Smaak, Vruchtgewassen_SM, tomaat_SM, Projecten, Vlaamse Overheid, VLAIO (ex IWT), TARO, Thema, rassen, Voorlichting, projectinfo, Actueel, Niet-leden

Het PCG werkt samen met 3 andere kennisinstellingen aan het project “Naar een meer uniforme kwaliteit van tomaten tijdens het volledige teeltseizoen”. De bedoeling van dit project is een jaarrond aanbod van kwaliteitsvolle tomaten te verzekeren en ook de variabiliteit van de kwaliteit doorheen het jaar te verminderen.

Binnen dit project zullen onder andere nieuwe technologieën ontwikkeld worden voor het snel en efficiënt meten van smaak van tomaten op de werkvloer. Om deze technologieën op punt te kunnen zetten, dienen de resultaten vergeleken te worden met hoe een mens proeft en denkt. Daarom zijn we op zoek naar mensen die bereid zijn om gedurende de komende maanden ongeveer 1 à 2 keer per week samen te komen om tomaten te proeven en te beoordelen op een gestandaardiseerde manier.

Verloop
Uit de ingeschreven deelnemers zullen de beste proevers geselecteerd worden. In de eerste weken zal men getraind worden om bepaalde eigenschappen van tomaten te herkennen en te kunnen scoren. Dit zal in groep gebeuren en neemt zeker een paar weken in beslag. Vervolgens zullen er smaakproeven georganiseerd worden waarin verschillende objecten tomaat door elke deelnemer afzonderlijk moeten gescoord worden. Er wordt per deelname aan een training of smaaksessie een onkostenvergoeding betaald. 

Hoe inschrijven?
Bent u geïnteresseerd om mee te werken aan dit project? Kan u zich 1 à 2 keer per week een uurtje vrij maken? Vul dan de korte vragenlijst in.
U kan in deze vragenlijst aanduiden welke momenten u zich wekelijks zou kunnen vrij maken. Op basis van de ontvangen inschrijvingen zullen wij een selectie maken. U krijgt zeker nog bericht van ons of u wel of niet kan deelnemen.

Graag uw reactie tegen 27 januari 2019.

Alvast bedankt voor uw interesse!


Print

Aantal keer bekeken (11068)/Commentaren (0)

Links

x
soap2day