Rolex be the precious on the treasurer. check out www.iapac.to here.

X
GO

Overzicht smaakonderzoek komkommer

Hieronder vindt u een overzicht van het smaakonderzoek komkommer: smaak, smakelijkheid, textuur, uiterlijk, zoetheid, zuurheid, aantrekkelijkheid, ... 
Komkommer consumentenonderzoek derde teelt 2018

Komkommer consumentenonderzoek derde teelt 2018

Consumentenonderzoek komkommer - Derde teelt 2018

Auteur: Van Steenkiste Jana/maandag 15 april 2019/Categorieën: Gangbare_glasteelt, Vruchtgroenten_GG, komkommer_GG, Smaak, Vruchtgewassen_SM, komkommer_SM, Thema, rassen, Voorlichting, proefverslag, Proefverslag, Niet-leden

In het consumentenonderzoek komkommer (eerste teelt) werd nagegaan wat de invloed van ras is op de acceptatie van komkommers door consumenten op het gebied van smakelijkheid, (hoeveelheid) smaak, sappigheid, knapperigheid en uiterlijk.

 

 

Objecten

Dee-Zire (Rijk Zwaan), DRCE1285 (De Ruiter), E23L.2335 (Enza), Lausanna (Rijk Zwaan), Nun72026 (Nunhems), Sumapol (Enza), 24-256RZ (Rijk Zwaan), 24-267RZ (Rijk Zwaan).

 
Dee-Zire (Rijk Zwaan)
    
DRCE1285 (De Ruiter)
 
  Dee-Zire (Rijk Zwaan)   DRCE1285 (De Ruiter)  
         
 
E23L.2335 (Enza)
 
Lausanna (Rijk Zwaan)
 
  E23L.2355 (Enza)   Lausanna (Rijk Zwaan)  
         
 
Nun72026 (Nunhems)
 
Sumapol (Enza)
 
  NUN72026 (Nunhems)   Sumapol (Enza)  
         
 
24-256RZ (Rijk Zwaan)
 
24-267RZ (Rijk Zwaan)
 
  24-256RZ (Rijk Zwaan)   24-267RZ (Rijk Zwaan)  

 

Besluit

De matig lekkere komkommers van het ras Dee-Zire (Rijk Zwaan) hebben een matig goede smaak. De vruchten zijn iets te weinig sappig en net iets te weinig knapperig. De komkommers zijn aantrekkelijk en hebben een mooie vorm. De kleur wordt als net iets te donker ervaren.

De komkommers van het ras DRCE1285 (De Ruiter) zijn matig smakelijk en hebben een matig goede smaak. Deze komkommers zijn iets te weinig sappig en zo goed als ideaal knapperig. Deze heel aantrekkelijke komkommers hebben een heel mooie vorm. De kleur is net iets te donker.

De lekkerste komkommers van deze proef zijn van het ras E23L.2335 (Enza). De smaak is goed en de vruchten zijn zowel ideaal sappig als ideaal knapperig. Deze matig aantrekkelijke komkommers hebben een matig mooie vorm en zijn te bleek van kleur.

De vruchten van het ras Lausanna (Rijk Zwaan) zijn lekker. De komkommers met een goede smaak zijn te weinig sappig en net iets te knapperig. De komkommers zijn matig aantrekkelijk tot aantrekkelijk, hebben een mooie vorm, maar een te donkere kleur.

De matig lekkere komkommers van het ras Nun72026 (Nunhems) hebben een matig goede smaak. De vruchten zijn ideaal sappig maar te weinig knapperig. De komkommers zijn heel aantrekkelijk en hebben een mooie vorm. De kleur mag wat donkerder.

Net als in de tweede teelt zijn de komkommers van het ras Sumapol (Enza) niet lekker. Deze komkommers hebben de minst goede smaak van alle komkommers in deze proef. Ze zijn iets te weinig sappig en iets te weinig knapperig. Deze vruchten zijn qua uiterlijk de aantrekkelijkste in deze proef. Ze hebben een hele mooie vorm en een ideale kleur.

Matig goed tot goed van smaak zijn de komkommers van het ras 24-256RZ (Rijk Zwaan), minder goed dan tijdens de tweede teelt toen ze een goede smaak hadden. Deze matig smakelijke tot smakelijke vruchten zijn ideaal sappig en ideaal knapperig. Het uiterlijk van deze komkommers valt tegen: deze niet aantrekkelijke vruchten hebben geen mooie vorm en zijn te bleek van kleur.

De komkommers van het ras 24-267RZ (Rijk Zwaan) zijn lekker en hebben een goede smaak. De komkommers zijn ideaal sappig. Ze zijn iets te weinig knapperig. De komkommers zijn heel aantrekkelijk en hebben een heel mooie vorm. De kleur is echter veel te donker, het donkerste van alle beoordeelde komkommers.

Alle geproefde vruchten hebben te weinig smaak zonder significante verschillen tussen de rassen. Op gebied van smaak komen de komkommers van het ras E23L.2335 het best uit deze smaakproef. De vruchten van het ras Sumapol scoren net als in de tweede teelt slecht voor smakelijkheid en smaak. Qua uiterlijk scoren de komkommers van het ras Sumapol het best. Een niet aantrekkelijk uiterlijk wordt waargenomen bij de komkommers van het ras 24-256RZ, deze zijn wel aantrekkelijk tijdens de tweede teelt.

 

Lees het volledig verslag Consumentenonderzoek komkommer - Derde teelt 2018

 

Samenwerking

Het gebruikswaardeonderzoek komkommer werd uitgevoerd in samenwerking met het Proefstation voor de Groenteteelt (Sint-Katelijne-Waver).

publicatiejaar2018
afdelingSmaak
Teelt of thema
  • Komkommer
Print

Aantal keer bekeken (10141)/Commentaren (0)

Tags: rassen

Documenten

Links

x
soap2day