X
GO

Overzicht smaakonderzoek komkommer

Hieronder vindt u een overzicht van het smaakonderzoek komkommer: smaak, smakelijkheid, textuur, uiterlijk, zoetheid, zuurheid, aantrekkelijkheid, ... 
Komkommer consumentenonderzoek eerste teelt 2017

Komkommer consumentenonderzoek eerste teelt 2017

Consumentenonderzoek komkommer eerste teelt 2017

Auteur: Van Steenkiste Jana/vrijdag 15 december 2017/Categorieën: Gangbare_glasteelt, Vruchtgroenten_GG, komkommer_GG, Thema, rassen, Voorlichting, proefverslag, Proefverslag, Niet-leden

In het consumentenonderzoek komkommer (eerste teelt) werd nagegaan wat de invloed van ras is op de acceptatie van komkommers door consumenten op het gebied van smakelijkheid, (hoeveelheid) smaak, sappigheid, knapperigheid en uiterlijk.

 

 

 

Objecten

Proloog (Rijk Zwaan), RZ 24-242 (Rijk Zwaan), RZ 24-243 (Rijk Zwaan), Diobla = E23L.2242 (Enza), EQstar (Nunhems), DRCE6863 (De Ruiter).

 
 Proloog (Rijk Zwaan)
 
RZ 24-242 (Rijk Zwaan)
 
  Proloog (Rijk Zwaan)      RZ 24-242 (Rijk Zwaan)  
         
 
RZ 24-243 (Rijk Zwaan)
 
Diobla = E23L.2242 (Enza)
 
  RZ 24-243 (Rijk Zwaan)   Diobla = E23L.2242 (Enza)  
         
 
EQstar (Nunhems)
 
EQstar (Nunhems)
 
  EQstar (Nunhems)   DRCE6863 (De Ruiter)  

 

Besluit

De komkommers van het ras Proloog (Rijk Zwaan) zijn lekker, goed van smaak en zo goed als ideaal sappig en knapperig. De komkommers mogen meer smaak hebben. Deze komkommers zijn heel aantrekkelijk en de meest aantrekkelijke in deze proef. Ze hebben een heel mooie vorm en ideale kleur.

De smakelijkheid en de smaak van de komkommers van het ras RZ 24-242 (Rijk Zwaan) is goed. Deze komkommers hebben iets te weinig smaak, maar komen het meest in de buurt van de ideale hoeveelheid smaak. De vruchten hebben een zo goed als ideale sappigheid en knapperigheid. Hun uiterlijk is heel aantrekkelijk. De komkommers hebben een heel mooie vorm, maar een te donkere kleur.

De komkommers van het ras RZ 24-243 (Rijk Zwaan) zijn lekker en hebben een goede smaak. De komkommers hebben iets te weinig smaak, maar zijn zo goed als ideaal sappig en knapperig. Het uiterlijk van de vruchten is aantrekkelijk. Ze hebben een mooie vorm, maar zijn te donker van kleur.

Het uiterlijk van de komkommers van het ras Diobla (Enza) is maar matig aantrekkelijk en het minst aantrekkelijk in deze proef. De vorm is niet mooi en de kleur van de vruchten is te donker. De komkommers zijn wel lekker. De smaak is goed maar smaakt te weinig door. De vruchten zijn net iets te weinig sappig en ongeveer ideaal qua knapperigheid.

De vruchten van het ras EQstar (Nunhems) zijn lekker en hebben een (matig) goede smaak. De komkommers hebben echter te weinig smaak (het minst van alle komkommers in deze proef). De vruchten zijn te weinig sappig en net iets te knapperig. Hun uiterlijk is aantrekkelijk: ze hebben een mooie vorm en een zo goed als ideale kleur (net iets te bleek).

De komkommers van het ras DRCE6863 (De Ruiter) zijn lekker en goed van smaak. De vruchten zijn net iets te weinig sappig en zo goed als ideaal knapperig. De aantrekkelijke vruchten hebben een mooie vorm en een ideale kleur.

 

Lees het volledig verslag Komkommer consumentenonderzoek eerste teelt 2017

 

Samenwerking

Het gebruikswaardeonderzoek komkommer werd uitgevoerd in samenwerking met het Proefstation voor de Groenteteelt (Sint-Katelijne-Waver).

publicatiejaar2017
afdelingSmaak
Teelt of thema
  • Komkommer
Print

Aantal keer bekeken (12402)/Commentaren (0)

Documenten

Links

x
soap2day