X
GO

Overzicht onderzoek ketenontwikkeling

Ketenontwikkeling consumentenonderzoek Waasland 2018

Ketenontwikkeling consumentenonderzoek Waasland 2018

Consumentenonderzoek korte keten Waasland 2018

Om zicht te krijgen op het koopgedrag van de Wase consument en te weten of deze al dan niet vertrouwd is met korte keten initiatieven werd in het kader van het Leaderproject ‘Korte Keten Waasland, een duurzame samenwerking’ een vragenlijst opgesteld en afgenomen. We peilden daarin naar de interesse, het gebruik en de noden van korte keten consumptie bij de Wase consumenten. 240 personen namen deel aan deze enquête.

maandag 15 april 2019/Auteur: PCG smaakteam/Aantal keer bekeken (3136)/Commentaren (0)/
Tags: afzet
Ketenontwikkeling B2B ondernemersonderzoek 2018

Ketenontwikkeling B2B ondernemersonderzoek 2018

B2B onderzoek korte keten Waasland 2018

Het Waasland heeft een rijk aanbod aan hoeve- en streekproducten. Elf producenten hiervan zijn verenigd in de coöperatie “Smaak van Waas”. Met als doel geïnteresseerde ondernemers (horeca, B&B’s en lokale handelaars) in de regio Waasland te identificeren die in een latere fase kunnen samenwerken met het pas opgerichte samenwerkingsverband ‘Smaak van Waas’ werd in het kader van het Leaderproject ‘Korte Keten Waasland, een duurzame samenwerking’ een vragenlijst opgesteld en afgenomen. In dit gericht ondernemersonderzoek (B2B) verzamelden we informatie over geïnteresseerde ondernemers en hun relatie met hoeve- en streekproducten uit het Waasland. In totaal namen 27 personen deel aan de enquête.

maandag 15 april 2019/Auteur: PCG smaakteam/Aantal keer bekeken (3009)/Commentaren (0)/
Tags: afzet
Zelfoogstboerderij inspireert grootkeukens

Zelfoogstboerderij inspireert grootkeukens

Het Belgische REFRAME-team onderzoekt mogelijke samenwerkingsverbanden tussen regionale producenten om te kunnen leveren aan grootkeukens.

Op 24 oktober vond de inspiratienamiddag ‘Kies jij voor gezonde en duurzame voeding in je grootkeuken?’ plaats. Dit provinciaal netwerkmoment voor grootkeukenkoks, schooldirecties, aankoopverantwoordelijken en leerkrachten werd georganiseerd door Lekker. Lokaal. Natuurlijk! in samenwerking met good food@school. De unieke samenwerking tussen zelfoogstboerderij CSA Polderveld en AZ Zeno stond centraal. Vanuit beide ooghoeken werd de samenwerking toegelicht en werden de drempels en mogelijkheden om lokale groenten te integreren in ziekenhuismaaltijden besproken.

dinsdag 18 december 2018/Auteur: PCG smaakteam/Aantal keer bekeken (6524)/Commentaren (0)/
Tags: afzet
Enquête: Een potentieel voor een Korte markt?

Enquête: Een potentieel voor een Korte markt?

Een fysieke supermarkt waar korte keten centraal staat

Van 26/05 tot 03/06 is het week van de korte keten. In verschillende steden bestaan reeds initiatieven korte keten maar deze zijn meestal gelinkt met internet. Stephanie Beckers zou graag te weten willen komen of er ook een potentieel kan zijn voor een fysieke supermarkt korte keten. Doe de enquête!

maandag 4 juni 2018/Auteur: PCG smaakteam/Aantal keer bekeken (3316)/Commentaren (0)/
Consumentenonderzoek korte keten Waasland

Consumentenonderzoek korte keten Waasland

Resultaten enquête koopgedrag van de Wase consument

De kwaliteit van het product, het aanbod, de smaak en de versheid primeren bij de aankoop van korte keten producten. Slechts in tweede instantie wordt een keuze gemaakt omwille van economische of ecologische drijfveren.

maandag 5 maart 2018/Auteur: PCG smaakteam/Aantal keer bekeken (5951)/Commentaren (0)/
Tags: afzet
Eetbaar Meetjesland Inspiratiecafé Korte Keten

Eetbaar Meetjesland Inspiratiecafé Korte Keten

In het kader van het pdpo-project Korte Keten Meetjesland 'Kortste weg van boer naar bord!'

Op deze avonden kan je met andere bewoners, landbouwers/producenten, ondernemers en ambtenaren in gesprek gaan én concrete acties plannen om de korte keten in jouw gemeente sterker en toegankelijker te maken.

donderdag 13 april 2017/Auteur: PCG smaakteam/Aantal keer bekeken (6092)/Commentaren (0)/
Tags: afzet
Grootkeukens, een potentieel nieuwe afzetmarkt?

Grootkeukens, een potentieel nieuwe afzetmarkt?

Enquête levering aan grootkeukens, een versterking van de lokale economie?

 Loont het om voedingsproducten rechtstreeks aan grootkeukens te leveren? Met andere woorden, zijn grootkeukens een potentieel nieuwe afzetmarkt voor jullie en een versterking van de lokale economie? Deze vragen onderzoeken we met het project REFRAME. U kan ons helpen met het invullen van de vragenlijst die maar slechts 5 minuten van uw tijd in beslag neemt.

woensdag 1 maart 2017/Auteur: PCG smaakteam/Aantal keer bekeken (8736)/Commentaren (0)/
Tags: afzet
Hoe denken consumenten over korte keten?

Hoe denken consumenten over korte keten?

Wat is jouw ervaring met korte keten? Laat het ons weten. Vul de consumentenenquête in!

Jouw antwoorden geven ons een beter zicht op het gebruik van en de nood aan korte keten in de regio. Door hier maximaal op in te spelen kunnen we de band tussen consument en producent versterken en streven naar een eerlijke vergoeding voor gezonde, lokale voeding, die duurzaam en ecologisch is.
dinsdag 13 december 2016/Auteur: PCG smaakteam/Aantal keer bekeken (8130)/Commentaren (0)/
Tags: afzet
Zijn grootkeukens een potentieel nieuwe afzetmarkt

Zijn grootkeukens een potentieel nieuwe afzetmarkt

en een versterking van de lokale economie?

Loont het om voedingsproducten rechtstreeks aan grootkeukens te leveren? Met andere woorden, zijn grootkeukens een potentieel nieuwe afzetmarkt voor jullie en een versterking van de lokale economie? Deze vragen onderzoeken we met het project REFRAME. U kan ons helpen met het invullen van de vragenlijst die maar slechts 5 minuten van uw tijd in beslag neemt. 

maandag 5 december 2016/Auteur: PCG smaakteam/Aantal keer bekeken (5632)/Commentaren (0)/
Tags: afzet
PCG zet in op ketenontwikkeling

PCG zet in op ketenontwikkeling

Smaak- en consumentenonderzoek in het kader van de Leader projecten 'Korte keten' Meetjes- & Waasland en het Interreg Noordzee regio project 'REFRAME'

In de komende jaren wil PCG meer aandacht besteden aan ketenontwikkeling en afzetstrategieën voor groenten. Daarom zal PCG en meer bepaald de kenniseenheid smaak- en consumentenonderzoek zijn medewerking verlenen aan 3 pas opgestarte projecten.

donderdag 14 januari 2016/Auteur: BUYSENS SASKIA/Aantal keer bekeken (12881)/Commentaren (0)/
Tags: afzet
RSS
12