X
GO

Overzicht onderzoek ketenontwikkeling

Consumentenonderzoek korte keten Waasland

Consumentenonderzoek korte keten Waasland

Resultaten enquête koopgedrag van de Wase consument

De kwaliteit van het product, het aanbod, de smaak en de versheid primeren bij de aankoop van korte keten producten. Slechts in tweede instantie wordt een keuze gemaakt omwille van economische of ecologische drijfveren.

maandag 5 maart 2018/Auteur: Neukermans Jenny/Aantal keer bekeken (1787)/Commentaren (0)/
Tags: afzet
Grootkeukens, een potentieel nieuwe afzetmarkt?

Grootkeukens, een potentieel nieuwe afzetmarkt?

Enquête levering aan grootkeukens, een versterking van de lokale economie?

 Loont het om voedingsproducten rechtstreeks aan grootkeukens te leveren? Met andere woorden, zijn grootkeukens een potentieel nieuwe afzetmarkt voor jullie en een versterking van de lokale economie? Deze vragen onderzoeken we met het project REFRAME. U kan ons helpen met het invullen van de vragenlijst die maar slechts 5 minuten van uw tijd in beslag neemt.

woensdag 1 maart 2017/Auteur: Neukermans Jenny/Aantal keer bekeken (5147)/Commentaren (0)/
Tags: afzet
Hoe denken consumenten over korte keten?

Hoe denken consumenten over korte keten?

Wat is jouw ervaring met korte keten? Laat het ons weten. Vul de consumentenenquête in!

Jouw antwoorden geven ons een beter zicht op het gebruik van en de nood aan korte keten in de regio. Door hier maximaal op in te spelen kunnen we de band tussen consument en producent versterken en streven naar een eerlijke vergoeding voor gezonde, lokale voeding, die duurzaam en ecologisch is.
dinsdag 13 december 2016/Auteur: Neukermans Jenny/Aantal keer bekeken (4671)/Commentaren (0)/
Tags: afzet
PCG zet in op ketenontwikkeling

PCG zet in op ketenontwikkeling

Smaak- en consumentenonderzoek in het kader van de Leader projecten 'Korte keten' Meetjes- & Waasland en het Interreg Noordzee regio project 'REFRAME'

In de komende jaren wil PCG meer aandacht besteden aan ketenontwikkeling en afzetstrategieën voor groenten. Daarom zal PCG en meer bepaald de kenniseenheid smaak- en consumentenonderzoek zijn medewerking verlenen aan 3 pas opgestarte projecten.

donderdag 14 januari 2016/Auteur: BUYSENS SASKIA/Aantal keer bekeken (8297)/Commentaren (0)/
Tags: afzet
Verwerking & afzet kruiden: groeiend potentieel!

Verwerking & afzet kruiden: groeiend potentieel!

in het kader van het Leader-project ‘Opwaardering van kruiden: verwerking en vermarkting’

Het verhandelen van verse kruiden blijkt tot op heden geen evidente zaak te zijn. De beperkte houdbaarheid blijft voor een deel van de consumenten een struikelblok om met verse kruiden te werken. Vele kruiden zijn echter ook ideaal voor verschillende verwerkingsprocessen. Hierbij moet, zoals voor andere voedingsmiddelen, wel rekening gehouden worden met traceerbaarheid en voedselveiligheid. Het marktpotentieel voor het verwerken van verse kruiden tot een gebruiksvriendelijker, aantrekkelijk product blijkt in ieder geval gunstig te zijn.

woensdag 3 juni 2015/Auteur: Justine Dewitte & Annelien Tack/Aantal keer bekeken (19578)/Commentaren (0)/
Enthousiaste proevers gezocht!

Enthousiaste proevers gezocht!

Voor het smaakonderzoek in Kruishoutem.

Voor smaaktesten, die in het kader van onderzoek van groenten en fruit lopen op het PCG, doen wij beroep op panelleden. Onze panelleden proeven in onze smaakhokjes verse en/of verwerkte groenten en fruit en beoordelen ze op smaakeigenschappen en eventueel op uiterlijke kenmerken.

maandag 2 maart 2015/Auteur: PCG smaakteam/Aantal keer bekeken (15100)/Commentaren (0)/
Tags:
Duurzaam en lokaal geproduceerd voedsel

Duurzaam en lokaal geproduceerd voedsel

Innovaties aquacultuur actualiteiten januari 2015 (deel 2)

In de reeks over de evoluties in de aquacultuur- en aquaponicswereld bekijken we deze maand de ontwikkelingen op het gebied van consumentenbewustzijn. Een groeiende aandacht van de consumenten voor de duurzaamheid en het lokale karakter van de voedselproductie biedt immers kansen voor het creëren van toegevoegde waarde. 

vrijdag 16 januari 2015/Auteur: Beyers Tom/Aantal keer bekeken (13650)/Commentaren (0)/
Tags:
Project brengt boer en kok dichter

Project brengt boer en kok dichter

LEADER-project ‘In my backyard: Delicatessegroenten op een dienblad'

Veel bedrijven met alternatieve teelten werken op hun eigen manier. Zij hebben vaak héél veel verschillende teelten waardoor zij bijvoorbeeld moeilijker een mooi afgelijnd rotatie- of teeltplan hebben. Bovendien is voldoende afzet niet altijd even eenvoudig. We wilden onderzoeken hoe we hen vooruit konden helpen.

maandag 22 december 2014/Auteur: Tack Annelien/Aantal keer bekeken (7832)/Commentaren (0)/
Tags:
Aquacultuur: Evoluties in de vismarkt

Aquacultuur: Evoluties in de vismarkt

In 2014 kwam helft van de vis die wereldwijd werd geconsumeerd uit aquacultuur (deel 1)

Een aantal recente ontwikkelingen bieden echter kansen voor de ontwikkeling van aquacultuur in Vlaanderen, die ook voor glastelers interessant kunnen zijn. Die evoluties bevinden zich op het gebied van marktontwikkeling, consumentenbewustzijn en de beschikbaarheid van technologie. In een reeks artikelen zal telkens één van die aspecten worden belicht. We starten met de evoluties in de markt.

dinsdag 16 december 2014/Auteur: Beyers Tom/Aantal keer bekeken (13080)/Commentaren (0)/
Tags:
Belg kiest resoluut voor prei met (volledig) groen

Belg kiest resoluut voor prei met (volledig) groen

Consumentenonderzoek naar aankoopgedrag van prei bij consumenten en grootkeukens

De REO Veiling stelt prei in verschillende maten, gewichten en verpakkingen ter beschikking aan de versmarkt. Het brede aanbod beantwoordt goed aan de huidige wensen van de Belgische consument die een uitgesproken voorkeur heeft voor prei met groen. De Belgische consument koopt ook meestal drie preistalen per boodschap. Dat leert een uitgebreide consumentenbevraging die het Provinciaal Proefcentrum voor de Groenteteelt Oost-Vlaanderen (PCG) deed gedurende het late voorjaar en de zomer, zowel online als op de winkelvloer.

dinsdag 18 november 2014/Auteur: Jana Van Steenkiste & Saskia Buysens/Aantal keer bekeken (4155)/Commentaren (0)/
RSS
12