X
GO

Overzicht onderzoek ketenontwikkeling

Ketenontwikkeling consumentenonderzoek Waasland 2018

Ketenontwikkeling consumentenonderzoek Waasland 2018

Consumentenonderzoek korte keten Waasland 2018

Om zicht te krijgen op het koopgedrag van de Wase consument en te weten of deze al dan niet vertrouwd is met korte keten initiatieven werd in het kader van het Leaderproject ‘Korte Keten Waasland, een duurzame samenwerking’ een vragenlijst opgesteld en afgenomen. We peilden daarin naar de interesse, het gebruik en de noden van korte keten consumptie bij de Wase consumenten. 240 personen namen deel aan deze enquête.

maandag 15 april 2019/Auteur: Neukermans Jenny/Aantal keer bekeken (195)/Commentaren (0)/
Tags: afzet
Ketenontwikkeling B2B ondernemersonderzoek 2018

Ketenontwikkeling B2B ondernemersonderzoek 2018

B2B onderzoek korte keten Waasland 2018

Het Waasland heeft een rijk aanbod aan hoeve- en streekproducten. Elf producenten hiervan zijn verenigd in de coöperatie “Smaak van Waas”. Met als doel geïnteresseerde ondernemers (horeca, B&B’s en lokale handelaars) in de regio Waasland te identificeren die in een latere fase kunnen samenwerken met het pas opgerichte samenwerkingsverband ‘Smaak van Waas’ werd in het kader van het Leaderproject ‘Korte Keten Waasland, een duurzame samenwerking’ een vragenlijst opgesteld en afgenomen. In dit gericht ondernemersonderzoek (B2B) verzamelden we informatie over geïnteresseerde ondernemers en hun relatie met hoeve- en streekproducten uit het Waasland. In totaal namen 27 personen deel aan de enquête.

maandag 15 april 2019/Auteur: Neukermans Jenny/Aantal keer bekeken (183)/Commentaren (0)/
Tags: afzet
Zelfoogstboerderij inspireert grootkeukens

Zelfoogstboerderij inspireert grootkeukens

Het Belgische REFRAME-team onderzoekt mogelijke samenwerkingsverbanden tussen regionale producenten om te kunnen leveren aan grootkeukens.

Op 24 oktober vond de inspiratienamiddag ‘Kies jij voor gezonde en duurzame voeding in je grootkeuken?’ plaats. Dit provinciaal netwerkmoment voor grootkeukenkoks, schooldirecties, aankoopverantwoordelijken en leerkrachten werd georganiseerd door Lekker. Lokaal. Natuurlijk! in samenwerking met good food@school. De unieke samenwerking tussen zelfoogstboerderij CSA Polderveld en AZ Zeno stond centraal. Vanuit beide ooghoeken werd de samenwerking toegelicht en werden de drempels en mogelijkheden om lokale groenten te integreren in ziekenhuismaaltijden besproken.

dinsdag 18 december 2018/Auteur: Neukermans Jenny/Aantal keer bekeken (2668)/Commentaren (0)/
Tags: afzet
Consumentenonderzoek korte keten Waasland

Consumentenonderzoek korte keten Waasland

Resultaten enquête koopgedrag van de Wase consument

De kwaliteit van het product, het aanbod, de smaak en de versheid primeren bij de aankoop van korte keten producten. Slechts in tweede instantie wordt een keuze gemaakt omwille van economische of ecologische drijfveren.

maandag 5 maart 2018/Auteur: Neukermans Jenny/Aantal keer bekeken (3362)/Commentaren (0)/
Tags: afzet
Grootkeukens, een potentieel nieuwe afzetmarkt?

Grootkeukens, een potentieel nieuwe afzetmarkt?

Enquête levering aan grootkeukens, een versterking van de lokale economie?

 Loont het om voedingsproducten rechtstreeks aan grootkeukens te leveren? Met andere woorden, zijn grootkeukens een potentieel nieuwe afzetmarkt voor jullie en een versterking van de lokale economie? Deze vragen onderzoeken we met het project REFRAME. U kan ons helpen met het invullen van de vragenlijst die maar slechts 5 minuten van uw tijd in beslag neemt.

woensdag 1 maart 2017/Auteur: Neukermans Jenny/Aantal keer bekeken (6512)/Commentaren (0)/
Tags: afzet
Hoe denken consumenten over korte keten?

Hoe denken consumenten over korte keten?

Wat is jouw ervaring met korte keten? Laat het ons weten. Vul de consumentenenquête in!

Jouw antwoorden geven ons een beter zicht op het gebruik van en de nood aan korte keten in de regio. Door hier maximaal op in te spelen kunnen we de band tussen consument en producent versterken en streven naar een eerlijke vergoeding voor gezonde, lokale voeding, die duurzaam en ecologisch is.
dinsdag 13 december 2016/Auteur: Neukermans Jenny/Aantal keer bekeken (5957)/Commentaren (0)/
Tags: afzet
PCG zet in op ketenontwikkeling

PCG zet in op ketenontwikkeling

Smaak- en consumentenonderzoek in het kader van de Leader projecten 'Korte keten' Meetjes- & Waasland en het Interreg Noordzee regio project 'REFRAME'

In de komende jaren wil PCG meer aandacht besteden aan ketenontwikkeling en afzetstrategieën voor groenten. Daarom zal PCG en meer bepaald de kenniseenheid smaak- en consumentenonderzoek zijn medewerking verlenen aan 3 pas opgestarte projecten.

donderdag 14 januari 2016/Auteur: BUYSENS SASKIA/Aantal keer bekeken (10100)/Commentaren (0)/
Tags: afzet
Verwerking & afzet kruiden: groeiend potentieel!

Verwerking & afzet kruiden: groeiend potentieel!

in het kader van het Leader-project ‘Opwaardering van kruiden: verwerking en vermarkting’

Het verhandelen van verse kruiden blijkt tot op heden geen evidente zaak te zijn. De beperkte houdbaarheid blijft voor een deel van de consumenten een struikelblok om met verse kruiden te werken. Vele kruiden zijn echter ook ideaal voor verschillende verwerkingsprocessen. Hierbij moet, zoals voor andere voedingsmiddelen, wel rekening gehouden worden met traceerbaarheid en voedselveiligheid. Het marktpotentieel voor het verwerken van verse kruiden tot een gebruiksvriendelijker, aantrekkelijk product blijkt in ieder geval gunstig te zijn.

woensdag 3 juni 2015/Auteur: Justine Dewitte & Annelien Tack/Aantal keer bekeken (23690)/Commentaren (0)/
Enthousiaste proevers gezocht!

Enthousiaste proevers gezocht!

Voor het smaakonderzoek in Kruishoutem.

Voor smaaktesten, die in het kader van onderzoek van groenten en fruit lopen op het PCG, doen wij beroep op panelleden. Onze panelleden proeven in onze smaakhokjes verse en/of verwerkte groenten en fruit en beoordelen ze op smaakeigenschappen en eventueel op uiterlijke kenmerken.

maandag 2 maart 2015/Auteur: PCG smaakteam/Aantal keer bekeken (17066)/Commentaren (0)/
Tags:
Duurzaam en lokaal geproduceerd voedsel

Duurzaam en lokaal geproduceerd voedsel

Innovaties aquacultuur actualiteiten januari 2015 (deel 2)

In de reeks over de evoluties in de aquacultuur- en aquaponicswereld bekijken we deze maand de ontwikkelingen op het gebied van consumentenbewustzijn. Een groeiende aandacht van de consumenten voor de duurzaamheid en het lokale karakter van de voedselproductie biedt immers kansen voor het creëren van toegevoegde waarde. 

vrijdag 16 januari 2015/Auteur: Beyers Tom/Aantal keer bekeken (15914)/Commentaren (0)/
Tags:
RSS
12