GO

Overzicht onderzoek courgette openlucht

Hieronder vindt u een overzicht van het onderzoek courgette. Via de tags kan u verder zoeken binnen een bepaald thema zoals bemesting, rassen, gewasbescherming, ...
Courgette gewasbescherming onkruiden (volggewas veldsla) 2011

Courgette gewasbescherming onkruiden (volggewas veldsla) 2011

Selectiviteit van centium 36 (clomazon, cs), toegepast na planten in courgette, op het volggewas veldsla 2011

Auteur: PCG openluchtteam/donderdag 15 december 2011/Categorieën: Openluchtteelt, Bladgewassen_OL, veldsla_OL, Andere_gewassen_OL, courgette_OL, Proefverslag, Niet-leden

Deze proef werd aangelegd om de selectiviteit van Centium 36 CS, toegepast in courgette na planten, na tegaan in het volggewas veldsla.

De proef werd aangelegd op een proefveld te Kruishoutem, België, in 4 parallellen als een gerandomiseerde blokkenproef. De plotoppervlakte was 10.5 m² en het courgetteras was Tosca (Clause). Het veldslaras is niet gekend.

De proefbespuitingen gebeurden met een professionele proefveldspuit gedragen op de rug. De toepassingsdruk was 3.8 bar. De gebruikte hoeveelheid water was 400 l/ha.

De opkomst van de veldsla was eerder heterogeen. Aangezien in het onbehandelde object minder opkomst was, moeten deze resultaten met betrekking tot selectiviteit in veldsla met voorzichtigheid geïnterpreteerd worden.

Centium 36 CS, toegepast in courgette na planten, bleek zowel in courgette als in het volggewas veldsla selectief te zijn en dit voor de dosis 0.25 l/ha. Ook in combinatie met PM 06/020 (proefbehandeling B, voor plant) bleek Centium 36 CS selectief voor courgette en volggewas veldsla.

In het object met een grassenmiddel PM11/013 (proefbehandeling B, voor plant) bleek wat minder opkomst van veldsla te zijn. Dit kan echter niet met zekerheid gesteld worden aangezien in het onbehandelde object eveneens iets minder opkomst van veldsla was.

Bijkomende informatie in deze proef is dat Centium 36 CS, zowel alleen als in combinatie met PM 06/020 een goede bestrijding van muur bekwam. Voor een goede bestrijding van brandnetel diende Centium 36 CS wel in combinatie met PM 06/020 toegediend te worden.

 

Lees het volledig rapport Selectiviteit van centium 36 (clomazon, cs), toegepast na planten in courgette, op het volggewas veldsla 2011

publicatiejaar2011
afdelingOpen lucht
Teelt of thema
  • Courgette
  • Veldsla
Print

Aantal keer bekeken (19719)/Commentaren (0)

Documenten

Links

123movies