Hieronder vindt u een overzicht van het onderzoek algemeen kruiden. Via de tags kan u verder zoeken binnen een bepaald thema zoals organische bemesting, teelttechniek ...
Het verhandelen van verse kruiden blijkt tot op heden geen evidente zaak te zijn. De beperkte houdbaarheid blijft voor een deel van de consumenten een struikelblok om met verse kruiden te werken. Vele kruiden zijn echter ook ideaal voor verschillende verwerkingsprocessen. Hierbij moet, zoals voor andere voedingsmiddelen, wel rekening gehouden worden met traceerbaarheid en voedselveiligheid. Het marktpotentieel voor het verwerken van verse kruiden tot een gebruiksvriendelijker, aantrekkelijk product blijkt in ieder geval gunstig te zijn.
Een belangrijke fase bij de vermarkting van verse kruiden is de periode van bewaring, zo blijkt uit het leaderproject 'Verwerking en vermarkting van kruiden'. Veel verschillende factoren beïnvloeden de houdbaarheid van verse kruiden tijdens de bewaring.
PCG adviseert voornamelijk telers die interesse hebben in en/of vragen hebben over bio be-schutte groenteteelt. Dit wil zeggen dat je er terecht kan met vragen over alle groenten die biologisch geteeld worden in serres (zowel koude kas als stookteelt) en koepels. Verder kan er ook begeleiding geboden worden over kruidenteelt, dit zowel in open lucht als in kas, in volle grond als in pot.