GO

Overzicht onderzoek algemeen kruiden

Hieronder vindt u een overzicht van het onderzoek algemeen kruiden. Via de tags kan u verder zoeken binnen een bepaald thema zoals organische bemesting, teelttechniek ...

Bewaring verse kruiden: enkele vuistregels vrijdag 19 februari 2016

Bewaring verse kruiden: enkele vuistregels

Een belangrijke fase bij de vermarkting van verse kruiden is de periode van bewaring

Een belangrijke fase bij de vermarkting van verse kruiden is de periode van bewaring, zo blijkt uit het leaderproject 'Verwerking en vermarkting van kruiden' (PCG, Provinciaal Proefcentrum voor de Groenteteelt Oost-Vlaanderen vzw). Veel verschillende factoren beïnvloeden de houdbaarheid van verse kruiden tijdens de bewaring. Kruiden worden in de praktijk dikwijls samen met andere groenten en soms zelfs fruit bewaard, wat een optimale bewaring uiteraard bemoeilijkt. Om door de bomen het bos nog te zien deed VCBT een literatuurstudie en stelde enkele belangrijke praktische vuistregels op.

vrijdag 19 februari 2016/Auteur: PCG bio beschutte teelt/Aantal keer bekeken (45163)/Commentaren (0)/
Verwerking en afzet kruiden: groeiend potentieel! donderdag 18 juni 2015

Verwerking en afzet kruiden: groeiend potentieel!

In het kader van het Leader-project ‘Opwaardering van kruiden: verwerking en vermarkting’

Het verhandelen van verse kruiden blijkt tot op heden geen evidente zaak te zijn. De beperkte houdbaarheid blijft voor een deel van de consumenten een struikelblok om met verse kruiden te werken. Vele kruiden zijn echter ook ideaal voor verschillende verwerkingsprocessen. Hierbij moet, zoals voor andere voedingsmiddelen, wel rekening gehouden worden met traceerbaarheid en voedselveiligheid. Het marktpotentieel voor het verwerken van verse kruiden tot een gebruiksvriendelijker, aantrekkelijk product blijkt in ieder geval gunstig te zijn.

donderdag 18 juni 2015/Auteur: Tack Annelien/Aantal keer bekeken (16119)/Commentaren (0)/
Bewaring van verse kruiden: hoe optimaliseren? maandag 15 juni 2015

Bewaring van verse kruiden: hoe optimaliseren?

In het kader van het Leaderproject 'Verwerking en vermarkting van kruiden'.

Een belangrijke fase bij de vermarkting van verse kruiden is de periode van bewaring, zo blijkt uit het leaderproject 'Verwerking en vermarkting van kruiden'. Veel verschillende factoren beïnvloeden de houdbaarheid van verse kruiden tijdens de bewaring.

maandag 15 juni 2015/Auteur: Tack Annelien/Aantal keer bekeken (17041)/Commentaren (0)/
Kruiden, eetbare bloemen en alternatieve groenten delicatessegroenten 2014 maandag 15 december 2014

Kruiden, eetbare bloemen en alternatieve groenten delicatessegroenten 2014

Demotuin delicatessegroenten: diverse kruiden, eetbare bloemen en alternatieve groenten 2014

Demo delicatessegroenten met Catalogna Puntarelle Brindisina, capucienenbaard (Vreeken's zaden), Catalogna Puntarelle di Galatina / Catalo, capucienenbaard (Vreeken's zaden), Dandelion Violet Red Rib (Kokopell), Rossa di Treviso Tardiva, eco roodlof (Vreeken's zaden), Rouge de Vérone, chicorée sauvage (Semaille), Sessantina, eco broccoletto (Vreeken's zaden), Wasabi (Cook and herb), Suikerwortel (Vreeken's zaden), ABC-kruid (Cook and herb), Olijfkruid (Cook and herb), Japanse chrysant (Cook and herb) Hennepbladstokroos (Cook and herb), Rode incarnaatklaver (Cook and herb), Dropplant (Cook and herb), Oesterblad (Kruiden Claus), Lamsoor (Kruiden Claus), Witte bosaardbei (Kruiden Claus), Oca (Kruiden Claus), Crosne / Japanse andoorn (Kruiden Claus) en Muntverbena (Kruiden Claus).

maandag 15 december 2014/Auteur: Tack Annelien/Aantal keer bekeken (45387)/Commentaren (0)/
RSS