X
GO

Overzicht onderzoek innovatieve teelt eetbare bloemen

Hieronder vindt u een overzicht van het onderzoek eetbare bloemen. Via de tags kan u verder zoeken binnen een bepaald thema zoals bemesting, rassen, gewasbescherming, ...
Wat vaker een bloemetje op ons bord?

Wat vaker een bloemetje op ons bord?

In het kader van het PDPO-project 'Eetbare bloemen: sierlijk én smakelijk!'

Auteur: PCG smaakteam/woensdag 14 september 2016/Categorieën: Kruiden, Andere kruiden, bernagie - komkommerkruid, Innovaties, eetbare bloemen, Projecten, Provincie Oost-Vlaanderen, Plattelandsontwikkeling, BLOEM, Thema, Afzet, Voorlichting, projectinfo, Actueel, Niet-leden

Het eten van bloemen is op zich geen nieuw concept, maar het is wel een gewoonte die aan een opmars bezig is. Niet alleen op het bord, maar ook in cocktails kan je ze tegenwoordig regelmatig aantreffen. In juli 2015 ging het PDPO-project 'Eetbare bloemen: sierlijk én smakelijk!' van start. Het project wil het potentieel dat eetbare sierteelt heeft, verder uitbouwen tot een professionele, duurzame en milieuvriendelijke teelt die als differentiatie en innovatie kan fungeren op een groente- en/of sierteeltbedrijf.

In het smaak- en consumentenonderzoek eetbare bloemen, uitgevoerd in het smaaklokaal van PCG, werd nagegaan wat de invloed van bloemsoort en teeltmethode is op de acceptatie van de eetbare bloemen door consumenten op het gebied van geur, smakelijkheid, smaak, textuur, uiterlijk en aankoopbereidheid op basis van smaak en uiterlijk.

Twee soorten bloemen werden beoordeeld door 56 consumenten: bernagie en Oost-Indische kers. Beide bloemen werden in openlucht in vollegrond en in de serre zowel in pot als in vollegrond geteeld.

Dit artikel is alleen zichtbaar voor leden. Gelieve in te loggen

Meer info?
Annelien Tack
Jana Van Steenkiste

In samenwerking met

  

 

 

Print

Aantal keer bekeken (10437)/Commentaren (0)

Tags: afzet

Links

x