X
GO

Overzicht onderzoek innovatieve teelt eetbare bloemen

Hieronder vindt u een overzicht van het onderzoek eetbare bloemen. Via de tags kan u verder zoeken binnen een bepaald thema zoals bemesting, rassen, gewasbescherming, ...
Eetbare bloemen: sierlijk én smakelijk!

Eetbare bloemen: sierlijk én smakelijk!

In het kader van het project 'Eetbare bloemen: sierlijk én smakelijk!' - met de steun van de provincie Oost-Vlaanderen.

Auteur: Justine Dewitte & Annelien Tack/maandag 16 november 2015/Categorieën: Innovaties, eetbare bloemen, Projecten, Provincie Oost-Vlaanderen, Plattelandsontwikkeling, BLOEM, Voorlichting, projectinfo, Actueel, Niet-leden

Op 1 juli 2015 ging het pdpo-project 'Eetbare bloemen: sierlijk én smakelijk!' van start, dat vorige maand werd goedgekeurd.

 

 

Dit project wil het potentieel dat eetbare sierteelt heeft, verder uitbouwen tot een duurzame en milieuvriendelijke teelt die als differentiatie en innovatie kan fungeren op een groente- en/of sierteeltbedrijf.

Zowel voor de horeca als voor de teler lonkt de kans om dit product mee op te nemen in hun werking en zo een waardevol extraatje te creëren. Voor de teler kan dit een zekerder inkomen betekenen; de restauranthouder verfijnt zijn menu en geeft het een extra karakter door tevens het regionale te benadrukken.

Het verhaal van de eetbare bloemen zal in dit project van zaad/stek tot plant, bloem, oogst, afzet … en zelfs tot op het bord gevolgd en ondersteund worden door een brede communicatie en uitgebreide sensibilisering.

Dit project wordt gecoördineerd door het PCG en uitgevoerd in samenwerking met het Proefcentrum voor Sierteelt (PCS) in Destelbergen en het (VCBT).

  • Het PCS staat garant voor de teeltkennis van de eetbare bloemen op een milieubewuste manier.


  • Terwijl PCG dan weer voeling heeft met het telen voor de voedselketen binnen de huidige reglementering en de mogelijke afzetkanalen. Door het combineren van beide proefcentra zal een optimale ontwikkeling ontstaan van kennis en innovatie binnen de eetbare sierteelt.


  • Het VCBT staat dan weer garant om de bewaring van dergelijk delicaat product op punt te stellen.

In samenwerking met

       

Met de financiële steun van

  Print

Aantal keer bekeken (11372)/Commentaren (0)

Links

x