X
GO

Overzicht onderzoek water gangbaar glas

Hieronder vindt u een overzicht van het onderzoek water. Via de tags kan u verder zoeken binnen een bepaald thema zoals gewasbescherming, ...


Innovatieve technieken voor een duurzaam nutriëntenbeheer

Innovatieve technieken voor een duurzaam nutriëntenbeheer

Verslagen van de bezoeken aan de regio's - Internationale conferentie Nutrihort in Gent - 16, 17 en 18.09.2013

Auteur: PCG glasteam/vrijdag 20 september 2013/Categorieën: Gangbare_glasteelt, Water_GG, Projecten, Vlaamse Overheid, VLM mestbank, BENCH, Thema, bemesting, teelttechniek, Water, Voorlichting, brochure, projectinfo, studiedag, symposium, Actueel, Brochure, Niet-leden

Op 16, 17 en 18 september 2013 hebben wetenschappers, beleidsmakers en andere specialisten zich tijdens Nutrihort in Gent gebogen over de uitdagingen voor een duurzaam nutriëntenbeheer in de tuinbouwsector. De uitdaging: een leefbare tuinbouw en een betere waterkwaliteit mogelijk maken.

Tijdens Nutrihort kwamen 150 wetenschappers, beleidsmakers en andere specialisten uit 17 landen samen op de faculteit bio-ingenieurswetenschappen van de UGent.

De belangrijkste vraag waarop de deelnemers een antwoord trachtten te vinden, was hoe teelt- en bemestingstechnieken in de gangbare en biologische groente- en sierteelt aangepast moeten worden om de (Europese) wettelijke doelstellingen op het vlak van waterkwaliteit te halen. Tijdens de conferentie werden vanuit verschillende invalshoeken de laatste onderzoeksresultaten belicht.

 

Meer info?

PCG glasteam
Benchmark study on nutrient legislation for horticultural crops in some European countries - Rapporten:
Books of abstracts - NUTRIHORT
Proceedings - Nutrihort - NUTRIHORT
Fact sheets - Nutrihort
Innovatieve bemestingstechnieken voor een betere waterkwaliteit
Nutrihort Benchmark eindrapport

Print

Aantal keer bekeken (14382)/Commentaren (0)

x
soap2day