X
GO

Overzicht onderzoek veldsla gangbaar glas

Hieronder vindt u een overzicht van het onderzoek veldsla. Via de tags kan u verder zoeken binnen een bepaald thema zoals bemesting, rassen, gewasbescherming, ...

Rassenproef veldsla verwerkende industrie

Rassenproef veldsla verwerkende industrie

Teelten onder beschutting actueel september 2015

Auteur: Crappé Sara/donderdag 10 september 2015/Categorieën: Gangbare glasteelt, Bladgewassen, veldsla, Thema, rassen, Voorlichting, gezien op het veld, Actueel, Niet-leden

In de winter van 2014 heeft PCG een rassenproef veldsla aangelegd voor de verwerkende industrie. De proef werd gezaaid op 21/10/2014 aan 750 zaden per m² en was oogstklaar op 09/01/2015.

In deze rassenproef werden 9 veldslarassen met elkaar vergeleken voor gebruikswaarde voor een winterteelt: Accent (Enza), Agathe (Clause), Amely (Enza), Audace (Clause), Baron (Bayer), Calarasi (Rijk zwaan), Cirilla (Rijk zwaan), Gala (Clause), Pulsar (Rijk zwaan), Trophy (Clause).

De proef lag aan in een glazen serre, de verwarmingstemperatuur werd ingesteld op 1°C en er werd verwarmd met buisverwarming.

De ventilatietemperatuur stond ingesteld op 6°C. Over het algemeen kwamen de rassen vrij goed uit de proef.

Voor alle rassen geldt dat een tijdige oogst belangrijk is om geel blad te vermijden.

Pulsar weet een hoge opbrengst te combineren met een goede kwaliteit. Dit ras was een erg goede keuze voor deze teeltperiode en was bovendien een snelgroeiend ras.

Ook Cirilla, Trophy, Agathe en Audace waren zeer geschikte rassen voor deze teeltperiode. Deze rassen scoorden allen goed voor zowel opbrengst als kwaliteit.

 

Print

Aantal keer bekeken (4559)/Commentaren (0)

Documenten

Links

x