X
GO

Overzicht onderzoek kropsla gangbaar glas

Hieronder vindt u een overzicht van het onderzoek kropsla. Via de tags kan u verder zoeken binnen een bepaald thema zoals bemesting, rassen, gewasbescherming, ...

Kropsla bemesting grondteelt 2013-2015

Kropsla bemesting grondteelt 2013-2015

2 jarig onderzoek naar beredeneerd en minder verzoutend bemesten in grondteelt kropsla

Meststoffen bevatten naast de plantnoodzakelijke voedingsstoffen ook elementen die de planten niet of nauwelijks opnemen. Deze stoffen worden ballaststoffen genoemd. Onder ballaststoffen verstaan we hoofdzakelijk chloride (Cl-), natrium (Na+) en sulfaten (SO42-).

Het accumuleren van deze stoffen in de bodem zorgt ervoor dat de EC van bodem gaat stijgen, de bodem gaat verzouten. Aangezien sla een zoutgevoelige teelt is, moeten die zouten na verloop van tijd uit de bodem verwijderd worden. Dit wordt in de praktijk gedaan door de bodem te beregenen met een grote hoeveelheid water, hierdoor spoelen de zouten uit naar diepere bodemlagen. Dit beperkt zich uiteraard niet enkel tot de ballaststoffen, ook nuttige nutriënten worden hierdoor weggespoeld.

dinsdag 15 december 2015/Auteur: Crappé Sara/Aantal keer bekeken (2957)/Commentaren (0)/
Kropsla bemesting potproef mineralisatie 2011

Kropsla bemesting potproef mineralisatie 2011

Potproef met organische en organo-minerale meststoffen in sla 2011

NutriDix nv specialiseert zich in de productie van organische en organo-minerale meststoffen. Het doel van deze proef was de mineralisatie van 2 organische (Pro 2 en Pro 11) en 2 organo-minerale (Pro 1 en Pro 8) meststoffen in praktijkomstandigheden – in een teelt van sla – weer te geven.

donderdag 15 december 2011/Auteur: Volckaert Anneleen/Aantal keer bekeken (1985)/Commentaren (0)/
RSS