X
GO

Overzicht onderzoek andijvie gangbaar glas

Hieronder vindt u een overzicht van het onderzoek alternatieve sla. Via de tags kan u verder zoeken binnen een bepaald thema zoals bemesting, rassen, gewasbescherming, ...

Opletten met gebruik van Thiacloprid (Calypso)

Opletten met gebruik van Thiacloprid (Calypso)

Teelten onder beschutting: stand van zaken mei 2015

Auteur: PCG glasteam/woensdag 27 mei 2015/Categorieën: Gangbare glasteelt, Bladgewassen, alternatieve sla, andijvie, kropsla, Thema, gewasbescherming, plagen, Voorlichting, gezien op het veld, Actueel, Niet-leden

Opletten met gebruik van Thiacloprid (Calypso) in sla, andijvie, radicchio rosso en suikerbrood.

Een herziening van de MRL (maximale residulimiet) voor thiacloprid, de actieve stof van Calypso, werd gestemd in februari 2015, maar nog niet gepubliceerd.

Om overschrijdingen van de nieuwe MRL’s te vermijden, heeft het Erkennigscomité voor bestrijdingsmiddelen voor landbouwkundig gebruik besloten de gebruiken van Calypso onmiddellijk in te trekken.

De reden hiervoor is dat de nieuwe MRL’s onmiddellijk van toepassing zullen zijn, ook als deze gewassen geproduceerd werden vóór de inwerkingtreding van de nieuwe MRL’s.

Er wordt aan de gebruikers met aandrang gevraagd om deze wijzigingen onmiddellijk toe te passen, zelfs als de etiketten van de op de markt aanwezige producten nog niet zijn aangepast. 

(Bron: FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu)

Print

Aantal keer bekeken (8073)/Commentaren (0)

Links

x