X
GO

Overzicht onderzoek prei bio beschutte teelt

Hieronder vindt u een overzicht van het onderzoek prei. Via de tags kan u verder zoeken binnen een bepaald thema zoals organische bemesting, rassen, biologische bestrijding, ...
Poster ZEROPHYTO project Interreg FWVL

Poster ZEROPHYTO project Interreg FWVL

Onderzoek naar ‘zero-fyto’ teelt van groenten en fruit, d.i. zonder het spuiten van gewasbeschermingsmiddelen

Auteur: PCG glasteam/dinsdag 6 augustus 2019/Categorieën: Projecten, Europa, Interreg V, France-Wallonie-Vlaanderen, ZEPHY, Thema, gewasbescherming, onkruiden, plagen, ziekten, Voorlichting, projectinfo, Actueel, Posters, Niet-leden

zonder het spuiten van gewasbeschermingsmiddelen. Met de samenwerking beogen we mogelijke zero-fyto methoden voor de beheersing van een aantal doelplagen te identificeren, te valideren in de praktijk en door te geven naar de sector.

 

 

 

Deze methoden zijn gebaseerd op:

 • agronomische factoren: o.a. vruchtwisseling, teelttechnieken, mengteelten, diversificatie van de productie;
   
 • betere kennis van de belangrijkste plagen;
   
 • fysieke bescherming tegen plagen: o.a. vallen voor het massaal wegvangen, afdekking van teelten met netten;
   
 • functionele agrobiodiversiteit: voedselbronnen en habitat voorzien op het bedrijf voor natuurlijke vijanden van plagen.

 

De verschillende actoren zullen zich inzetten voor een participatieve aanpak waarbij vaardigheden, knowhow en grensoverschrijdende instrumenten worden gecombineerd binnen netwerken van innovatieve producenten, onderzoekers, voorbeeldbedrijven en projectontwikkelingsgroepen op het gebied van de groenteteelt en de fruitteelt.

De partners zullen kennis en technieken gericht op zero-fyto verkennen, evalueren, de grenzen ervan bepalen en bundelen.

De resultaten zullen gevaloriseerd worden voor de doelgroep, gaande van professionals (producenten, technici, lokale overheden, ...) tot het grote publiek (amateurtuiniers, consumenten, ...) door middel van:

 • demonstraties onder de vorm van proefveldbezoeken of bezoeken aan voorbeeldbedrijven,
   
 • online tools voor het delen van de resultaten op de project website,
   
 • een grensoverschrijdende studiedag Zero ph(f)yto F & L (G) (voorstelling resultaten, uitwisselingen, getuigenissen, ‘zero-fyto’ dorp,...).

 

Poster 'Zero Phyto: synthese en validatie van de grensoverschrijdende kennis en praktijken in de groente- en fruitproductie'

 

Meer info?

PCG glasteam

 

In samenwerking met

  

 

Met de steun van

    

Print

Aantal keer bekeken (13461)/Commentaren (0)

Documenten

Links

x