X
GO

Projectgerelateerde informatie

Uien intercropping trips 2018

Uien intercropping trips 2018

Intercropping van ui en suikererwt: invloed op tripsaantasting 2018

Auteur: Tack Annelien/maandag 15 april 2019/Categorieën: Openluchtteelt, Uien, Projecten, Europa, Interreg V, France-Wallonie-Vlaanderen, ECOPAD, Thema, gewasbescherming, plagen, Voorlichting, proefverslag, projectinfo, Proefverslag, Niet-leden

Deze proef werd aangelegd om de invloed van intercropping van ui met suikererwt na te gaan op de aantasting door trips bij de uien. De proef werd aangelegd op een proefveld te Oudenaarde, België, in 4 parallellen als een demonstratieve blokkenproef. De plotoppervlakte was 21 m². 

In de intercroppingproef gingen we na of suikererwten als lokgewas kunnen dienen voor trips in een teelt van uien. Afgelopen jaren werd duidelijk dat trips grote schade kan veroorzaken in uien, zeker wanneer het erg warm en droog is en de werking van de middelen daardoor beperkt is. 

We stellen in de proef een duidelijke invloed vast van de suikererwten op het percentage aangetast bladoppervlak door trips bij de uien. Het percentage aangetast bladoppervlak door trips bij de uien neemt toe naarmate de uien verder verwijderd zijn van de suikererwten. Suikererwten blijken erg aantrekkelijk te zijn voor tripsen. In de planten van de suikererwten worden 10 keer zoveel tripsen (larven en adulten) vastgesteld in vergelijking met de uien.

 

Lees het volledig rapport Intercropping van ui en suikererwt: invloed op tripsaantasting 2018

 

Meer info?
Annelien Tack
annelien[at]pcgroenteteelt.be 
+32 (0)9 331 60 83
www.ecopad.be

 

In samenwerking met 
Dit project wordt uitgevoerd met steun van het Europees fonds voor reginale ontwikkeling.

 


 

publicatiejaar2018
afdelingOpen lucht
Teelt of thema
  • Ajuin
Print

Aantal keer bekeken (4413)/Commentaren (0)

Documenten

Links

x