X
GO

Lees meer ...

Vragenlijst Bemisia tabaci

Vragenlijst Bemisia tabaci

In het kader van het het Europese project VIRTIGATION, dat gesubsidieerd wordt door het H2020 programma van de Europese commissie.

Auteur: BUYSENS SASKIA/maandag 10 januari 2022/Categorieën: Gangbare_glasteelt, Vruchtgroenten_GG, courgette_GG, aubergine_GG, komkommer_GG, paprika_GG, tomaat_GG, Bio_beschutte_teelt, Vruchtgroenten_BIO, aubergine_BIO, courgette_BIO, komkommer_BIO, meloen_BIO, paprika_BIO, tomaat_BIO, Thema, gewasbescherming, plagen, ziekten, Actueel, Niet-leden

Binnen VIRTIGATION zullen verschillende innovatieve biobased oplossingen worden ontwikkeld om tomaten en komkommerachtigen te beschermen tegen virusziekten. Dit omvat natuurlijke plantresistentie, plantenvaccins, biopesticiden en combinaties daarvan, in een geïntegreerde aanpak voor plaagbestrijding.

Het VIRTIGATION-project heeft tot doel snelle en duurzame oplossingen te ontwikkelen voor opkomende virusziekten die veroorzaakt worden door begomovirussen (door witte vlieg overgebrachte) en tobamovirussen (mechanisch overgedragen) op komkommerachtigen en tomaten in Noord-Europa en het Middellandse-Zeegebied

Het VIRTIGATION-project heeft ook tot doel nieuwe methoden te implementeren voor vroege detectie, preventie en bestrijding van deze plantenvirussen. De verdere ontwikkeling van innovatieve diagnostische hulpmiddelen en online monitoringplatforms moet ertoe leiden dat mogelijke uitbraken worden geïdentificeerd om de verspreiding van virussen te testen, op te sporen en te volgen.

Het doel van deze vragenlijst is om een geoptimaliseerde IPM strategie te kunnen ontwikkelen tegen Bemisia tabaci. In vele landen is Bemisia een drager van virussen, waardoor het dus belangrijk is om de verspreiding zo veel mogelijk te beperken.

Deze vragenlijst werd opgesteld in het kader van het het Europese project VIRTIGATION, dat gesubsidieerd wordt door het H2020 programma van de Europese commissie.

De vragenlijst is volledig anoniem en de antwoorden worden confidentieel en gezamenlijk behandeld (zo kan niet afgeleid worden welke antwoorden door wie gegeven werden).

 

Klik hier naar de Vragenlijst Bemisia tabaci

Print

Aantal keer bekeken (940)/Commentaren (0)

Links

x