X
GO
Bedrijfsbezoeken Vitaetom en Bio-Garant biologische glasgroenten

Bedrijfsbezoeken Vitaetom en Bio-Garant biologische glasgroenten

Maandag 30 augustus 2021 - Vitaetom (Zwijndrecht) en Bio-Garant (Londerzeel)

Auteur: Stefanie De Groote/donderdag 8 juli 2021/Categorieën: Bio_beschutte_teelt, algemeen_bioteelt_BIO, Bladgewassen_BIO, alternatieve_sla_BIO, Vruchtgroenten_BIO, tomaat_BIO, Thema, teelttechniek, Voorlichting, bedrijsbezoek, Actueel, Niet-leden

Omschakelen naar biologische groenteteelt gaat gepaard met zowel kansen als uitdagingen. Een eerste vereiste in het omschakelproces is dat de geïnteresseerde teler weet wat hem of haar te wachten staat. Tijdens deze bedrijfsbezoeken brengen we het omschakelproces dan ook in beeld, en luisteren we naar de ervaringen van twee biologische glasgroentetelers.

In de voormiddag zijn we te gast op het bedrijf Vitaetom van de familie Vanhauteghem. Hier worden biologische vruchtgroenten (paprika, tomaat en komkommer) gekweekt op een oppervlakte van 20000 m². In 2017 schakelde het bedrijf om naar bio, de afzet verloopt via veiling BelOrta.

’s Namiddags bezoeken we Bio-Garant. De familie Sergooris teelt hier naast vollegrondsgroenten ook een breed gamma aan bladgroenten in serre, zoals verschillende slasoorten, spinazie en postelein. Het bedrijf produceert al biologisch sinds de oprichting in 1984, de afzet verloopt via de eigen hoevewinkel en enkele biogroothandels en -speciaalzaken.

 

Programma

 • 10u00: Bezoek Vitaetom (vruchtgroenten)
              Krijgsbaan 151, 2070 Zwijndrecht
   
 • 12u00: Lunch (te Vitaetom)
   
 • 13u30: Bezoek Bio-Garant (bladgroenten)
              Heerbaan 128, 1840 Londerzeel

 

Uitnodiging Bedrijfsbezoeken Vitaetom en Bio-Garant biologische glasgroenten

 

Inschrijven?

Deelname aan de bezoeken is gratis, maar inschrijven is verplicht!
Dit kan via dit inschrijvingsformulier.
Bij veel interesse krijgen telers voorrang bij inschrijving.

De organisatie van deze bedrijfsbezoeken gebeurt onder voorbehoud van wijzigende Covid-maatregelen. De bezoeken zullen steeds doorgaan volgens de op dat moment geldende richtlijnen. Alle deelnemers zijn verplicht deze strikt te respecteren.

 

Meer info?

Eveline Driesen (0494/71.22.07 of eveline.driesen[at]innovatiesteunpunt.be).

 

Organisatie

Deze activiteit is een organisatie binnen het project ‘Bio zoekt Boer’, een gezamenlijk initiatief van Innovatiesteunpunt, Boerenbond, Bioforum Vlaanderen en Algemeen Boerensyndicaat met de financiële steun van de Vlaamse Overheid.

         

Print

Aantal keer bekeken (2124)/Commentaren (0)

Documenten

Links

x