X
GO
Veel aandacht voor inwerken groenbedekkers

Veel aandacht voor inwerken groenbedekkers

In het kader van het demoproject 'Het ABC (Actie Bodemonderhoud C (kool¬stof)) in Vlaamse percelen'

Auteur: Lauwers Lore/vrijdag 4 mei 2018/Categorieën: Openluchtteelt, Bodem en bemesting, Projecten, Vlaamse Overheid, VLAIO (ex IWT), APRO, Thema, bemesting, Bodem, Voorlichting, projectinfo, studiedag, Actueel, Media, Niet-leden

In het kader van het demonstratieproject ‘Het ABC (Actie Bodemonderhoud C (koolstof)) in Vlaamse percelen’ organiseerde het PCG in samenwerking met de Werktuigendagen een demonstratie mechanisch vernietigen en inwerken van groenbedekkers op zaterdag 23 september 2017.

 

Twaalf firma’s demonstreerden er hun werktuigen. Ploegen, maaibalken, freezen, klepelaars maar vooral schijveneggen kwamen er aan bod.

Ze vernietigden 2 werkgangen van het EAG-mengsel Matacelie (60% gele mosterd en 40% Phacelia) dat ingezaaid was op 3 augustus 2017.

De vernietiging werd gefilmd met GoPro camera’s die gemonteerd stonden vooraan en achteraan op de tractor. Gedurende het weekend werden deze filmpjes geprojecteerd op groot scherm naast het veld. Zo konden de bezoekers de machines die op het veld bleven staan in actie zien op het scherm. Je kan het filmpje hier herbekijken. 

Print

Aantal keer bekeken (4640)/Commentaren (0)

Links

x