GO

Nieuws

Presentaties studiedag 'Opportuniteiten voor peilgestuurde drainage' donderdag 30 november 2023

Presentaties studiedag 'Opportuniteiten voor peilgestuurde drainage'

We mochten een kleine 50 deelnemers verwelkomen op de studiedag ‘Opportuniteiten voor peilgestuurde drainage’. Tijdens de eerste helft deelden we de voorlopige resultaten van het OP-PEIL project. We stelden de geschiktheidskaart voor peilgestuurde drainage in Vlaanderen voor en discussieerden samen over hoe de rekentool voor individuele percelen er zou moeten uitzien. De eerste resultaten rond subirrigatie werden getoond maar zeiden nog weinig in het relatief natte groeiseizoen van 2023.

donderdag 30 november 2023/Auteur: Waverijn Anne/Aantal keer bekeken (295)/Commentaren (0)/
Tags: water
Mechanisatie voor opschaling van de teelt van bataat dinsdag 2 mei 2023

Mechanisatie voor opschaling van de teelt van bataat

Gezien het toenemende succes van de teelt van bataat in Vlaanderen, kreeg PCG de voorbije jaren veel vragen omtrent beschikbare mechanisatie in de teelt. Voor vele bedrijven vormt de afwezigheid van aangepaste mechanisatie voor elk onderdeel van de teeltwerkzaamheden de grootste struikelblok om over te gaan naar opschaling van de teelt.
 

dinsdag 2 mei 2023/Auteur: Tack Annelien/Aantal keer bekeken (1885)/Commentaren (0)/
Presentaties studienamiddag 'Uien telen in een veranderend klimaat' donderdag 9 februari 2023

Presentaties studienamiddag 'Uien telen in een veranderend klimaat'

De uienteler van vandaag moet gewapend zijn tegen verschillende uitdagingen in de toekomst.

Op 24 januari 2023 organiseerde het Departement Landbouw en Visserij een studienamiddag met als thema ‘Uien telen in een veranderend klimaat’. Hiervoor werd samengewerkt met PCG, Inagro, Ingro, Vegras en Boerenbond. Dankzij het gevarieerde programma waarin diverse thema’s als bemesting, irrigatie, bewaring en afzetmarkt aan bod kwamen, konden we rekenen op meer dan 100 aanwezigen. 

donderdag 9 februari 2023/Auteur: Bodyn Jonas/Aantal keer bekeken (3476)/Commentaren (0)/
Presentaties studiedag bladgewassen onder glas donderdag 26 januari 2023

Presentaties studiedag bladgewassen onder glas

In het kader van de Vlaio LA-trajecten 'Duurzaam en economisch verantwoorde alternatieven voor chemische bodemontsmetting - ALTCHEM' en 'Systeembenadering voor de beheersing van Fusarium oxysporum f.sp. lactucae in bladgroenten - FoSSy'

De voorbije jaren is zichtbaar geworden dat de problemen met bodempathogenen in verschillende gewassen toenemen. De mondialisering en het wegvallen en beperken van de dosissen van bestaande bodemontsmettingsmiddelen zorgen ervoor dat deze ziekten niet langer beheersbaar worden.

donderdag 26 januari 2023/Auteur: Waverijn Anne/Aantal keer bekeken (4707)/Commentaren (0)/
Presentaties studiedag ‘Wapen je teelten tegen droogte en noodweer' dinsdag 24 januari 2023

Presentaties studiedag ‘Wapen je teelten tegen droogte en noodweer'

Praktische tips en maatregelen

We hebben vaker te maken met droge, hete periodes die worden afgewisseld met plaatselijk zeer zware buien. Je kan je gewassen hiertegen wapenen door in te zetten op goed bodembeheer in combinatie met efficiënt watergebruik. Op donderdag 15 december 2022 vond de studiedag ‘Wapen je teelten tegen droogte en noodweer' plaats op het PCG waarbij praktische tips en maatregelen voorgesteld werden.

dinsdag 24 januari 2023/Auteur: Vandewoestijne Elise/Aantal keer bekeken (5021)/Commentaren (0)/
Tags: irrigatie
Presentaties proefveldbezoek kurkuma november 2022 dinsdag 15 november 2022

Presentaties proefveldbezoek kurkuma november 2022

In het kader van het Interreg NW-Europe project: CurCol en het Interreg North Sea Region project ‘Smartgreen’

Tijdens het proefveldbezoek werd er dieper ingaan op het teeltverloop van kurkuma in Noord-Europese omstandigheden en het potentieel van de verwerking van kurkuma tot natuurlijke kleurstoffen. Vervolgens brachten we ook een bezoek aan de proeven op PCG.

dinsdag 15 november 2022/Auteur: Heyman Lisa/Aantal keer bekeken (7730)/Commentaren (0)/
Presentatie innovatieve irrigatietechnieken 2022 dinsdag 8 november 2022

Presentatie innovatieve irrigatietechnieken 2022

In het kader van het demonstratieproject ‘Optimale Waterapplicatie (OptiwAPP’) wordt gerealiseerd met financiële steun van het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling.

Overzicht van innovatieve irrigatietechnieken met een beknopt overzicht van het gebruik/toepassing, kostprijs en voordelen van de diverse methoden.

dinsdag 8 november 2022/Auteur: Waverijn Anne/Aantal keer bekeken (7055)/Commentaren (0)/
Presentaties proefveldbezoek Kurkuma mei 2022 donderdag 5 mei 2022

Presentaties proefveldbezoek Kurkuma mei 2022

In het kader van het Interreg Vb Noordwest-Europa project 'CURCOL - Gebruik van natuurlijke kleurstoffen in biobased verpakkingsmateriaal - Curcuma based sustainable colours' - 4 mei 2022 - on 4 May 2022

Presentaties:  voorstelling project CURCOL: “CURcumine based sustainable COLours” - Project presentation CURCOL: “CURcumine based sustainable COLours” / voorstelling project NEXTGarden Ingredient Farm Project presentation NEXTgarden from the Netherlands by Harrie Vreman / Presentatie bewaarproef van Kurkuma 2021-2022 - Presentation storage trial of Turmeric 2021-2022

donderdag 5 mei 2022/Auteur: Dendauw Ellen/Aantal keer bekeken (11672)/Commentaren (0)/
Presentaties online studieavond prei 2022 dinsdag 1 maart 2022

Presentaties online studieavond prei 2022

Het Departement Landbouw en Visserij, in samenwerking met het Proefcentrum voor de Groenteteelt (PCG), Inagro, Proefstation voor de Groenteteelt (PSKW), Taco, B3W, REO Veiling en Boerenbond.

De presentaties van deze studieavond zijn nu beschikbaar: Nieuwe IPM-checklist & Pré-ecoregelingen / Bemesting prei haalbaar! / Topbodem voor gezonde preiteelt / Onkruidbestrijding in prei hoe aanpakken? / Trips: wat leren we uit ervaringen? / De kracht van biodiversiteit / Rassenkeuze: ken de sterkte van je ras! / Duurzame preiteelt in de praktijk / Prei op dragers.

dinsdag 1 maart 2022/Auteur: Luc De Reycke/Aantal keer bekeken (12006)/Commentaren (0)/
Presentaties Groenbemestersevent (deel 1) 2021 donderdag 25 november 2021

Presentaties Groenbemestersevent (deel 1) 2021

In het kader van Demonstratieproject Groene Bodemkracht van het Departement Landbouw en Visserij.

Op 4 november organiseerden het Departement Landbouw en Visserij, Inagro, PCG en PSKW een groenbedekkersevent waar alle aspecten die de keuze en het beheer van groenbemesters beïnvloeden werden toegelicht. We brachten een bezoek aan het veld waar een hele reeks groenbedekkermengsels zijn ingezaaid en stelden deze voor. Nadien behandelden verschillende sprekers allerlei thema’s zoals de invloedsfactoren voor een goede keuze van een groenbedekker, de relatie tussen groenbedekkers en nematoden, de voor- en nadelen van complexe mengsels, het inwerkingstijdstip van groenbedekkers en de mineralisatie nadien,… We hielden de thema’s breed zodat de informatie relevant was voor alle types landbouwers die met dit onderwerp te maken hebben.

donderdag 25 november 2021/Auteur: Lauwers Lore/Aantal keer bekeken (11308)/Commentaren (0)/
Une culture intercalaire de poireaux peut protéger les poivrons contre les pucerons woensdag 12 mei 2021

Une culture intercalaire de poireaux peut protéger les poivrons contre les pucerons

Visite des champs d'essai rétrospective dans le cadre du projet "ZERO-PH(F)YTO F&L(G)".

Dans cet essai spécifique d’association poireaux-poivrons, nous avons d'abord examiné si une culture intercalaire de poireaux peut aider à protéger les poivrons (jusqu'à une certaine limite) contre les pucerons (principalement Myzus persicae) par rapport à la monoculture classique. Et si l'utilisation des pesticides peut être réduite en tant que telle. En partant de cette question, on a également voulu savoir quelle distance minimale  entre les poireaux et les poivrons permettrait  d’exprimer un effet d’une protection suffisante ?. Enfin, un effet synergique positif possible a été évalué sur le rendement du poivron lorsque les poireaux sont utilisés comme culture intercalaire dans la culture du poivron.

woensdag 12 mei 2021/Auteur: Dendauw Ellen/Aantal keer bekeken (20539)/Commentaren (0)/
Uienteelt | Studieavond | Presentaties vrijdag 5 maart 2021

Uienteelt | Studieavond | Presentaties

UIenKIJKdag 2020 georganiseerd door het Departement Landbouw en Visserij in samenwerking met PCG, Inagro, Boerenbond, Ingro en Vegras

Het Departement Landbouw en Visserij, in samenwerking met het Proefcentrum voor de Groenteteelt (PCG), Inagro, de vermelde zaadhuizen en producentenorganisaties organiseerde een succesvolle studieavond Uienteelt (webinar). 

vrijdag 5 maart 2021/Auteur: PCG openluchtteam/Aantal keer bekeken (20182)/Commentaren (0)/
Presentaties van het slotseminarie | Présentations du séminaire de clôture dinsdag 16 februari 2021

Presentaties van het slotseminarie | Présentations du séminaire de clôture

ECOPAD: 'Het pad naar de agro-ecologie: platform voor grensoverschrijdende samenwerking voor groenteteelt verse markt en industrie' | 'La voie vers l’agro-écologie : plateforme de collaboration transfrontalière pour le maraîchage et les légumes d’industrie

De afgelopen 4 jaar hebben de partners van het Interreg-project ECOPAD grensoverschrijdend samengewerkt om volgens de pijlers van IPM nieuwe technieken (preventieve maatregelen, beslissingsondersteunende technieken en bestrijdingsmethoden) en inzichten te verwerven in de beheersing van enkele economisch belangrijke ziekten en plagenbinnen de grensoverschrijdende regio. Tijdens het slotseminarie op 9 februari 2021 werden onze resultaten toegelicht.

Au cours des quatre dernières années, les partenaires du projet Interreg ‘ECOPAD : La voie vers l’agro-écologie : plateforme de collaboration transfrontalière pour le maraîchage et les légumes d’industrie’ ont travaillé ensemble au-delà des frontières pour développer de nouvelles techniques (mesures préventives, systèmes d'aide à la décision et méthodes de lutte) et des connaissances sur la lutte contre maladies et ravageurs économiquement importants dans la région transfrontalière selon les piliers de la lutte intégrée en cultures légumières. Lors du séminaire de clôture le 9 février 2021, nous avons présenté nos résultats.

dinsdag 16 februari 2021/Auteur: Tack Annelien/Aantal keer bekeken (18785)/Commentaren (0)/
Presentatie studienamiddag 'Nematoden in de groenteteelt' maandag 2 maart 2020

Presentatie studienamiddag 'Nematoden in de groenteteelt'

Nematoden worden vaak de verborgen vijand genoemd

Tijdens dit studiemoment werden de voornaamste schadelijke nematoden voor de groenteteelt voorgesteld. Het gebruik van groenbedekkers en de impact daarvan op schadelijke nematoden werd toegelicht.

maandag 2 maart 2020/Auteur: PCG team/Aantal keer bekeken (21210)/Commentaren (0)/
Presentaties studieavond industriebloemkool 2020 vrijdag 7 februari 2020

Presentaties studieavond industriebloemkool 2020

Open Huis, Staden - maandag 10 februari 2020

Op maandag 10 februari verzamelden ruim tweehonderd geïnteresseerden in Open Huis in Staden voor een interessante avond over industriebloemkool. Naast een overzicht van het teeltseizoen 2019, een vooruitblik op 2020 en rasseninfo kwam ook de gewasbeschermingsproblematiek in bloemkool aan bod. Verder was er ook aandacht voor de mogelijkheden voor de biologische teelt van bloemkool en de rol van de Spaanse markt. De avond werd afgesloten met een uiteenzetting rond mechanisatie en automatisatie bij de teelt van bloemkool.

vrijdag 7 februari 2020/Auteur: PCG team/Aantal keer bekeken (25918)/Commentaren (0)/
Presentaties studienamiddag spruitkool 2020 vrijdag 7 februari 2020

Presentaties studienamiddag spruitkool 2020

PC De Craeye, Passendale - 17-02-2020

PC De Craeye, Passendale - 17 februari 2020

vrijdag 7 februari 2020/Auteur: PCG team/Aantal keer bekeken (22060)/Commentaren (0)/
Presentaties studiedag wortelen 2020 vrijdag 7 februari 2020

Presentaties studiedag wortelen 2020

Zilverlink, Roeselare - 19 februari 2020

Studiedag Wortelen te Roeselare, 19 februari 2020

vrijdag 7 februari 2020/Auteur: PCG openluchtteam/Aantal keer bekeken (21596)/Commentaren (0)/
Presentaties "Water op en naast het landbouwbedrijf" woensdag 18 december 2019

Presentaties "Water op en naast het landbouwbedrijf"

Vormt water een belangrijke schakel op uw bedrijf?

Vormt water een belangrijke schakel op uw bedrijf? Op 13 februari 2020 organiseerde het Waterportaal een studienamiddag waar duurzaam omspringen met water de rode draad vormde en inspiratie gaf voor u en uw bedrijf.

woensdag 18 december 2019/Auteur: Vandewoestijne Elise/Aantal keer bekeken (15542)/Commentaren (0)/
Tags: water
Presentaties bedrijfsbezoek ‘Druppelirrigatie, diepdrainage en waterkwaliteit’ 2019 donderdag 8 augustus 2019

Presentaties bedrijfsbezoek ‘Druppelirrigatie, diepdrainage en waterkwaliteit’ 2019

Familie Ryckaert te Assenede - Donderdag 1 augustus 2019

Op 1 augustus 2019 waren we te gast op het pootgoedbedrijf van de familie Ryckaert te Assenede. Haspelberegening is een klassieke techniek in openluchtteelten. Op het bedrijf van Andreas hebben ze het in 2018 aangedurfd te starten met druppelirrigatie. In het eerste jaar gebruikte hij T-tape, dit jaar waren de slangen van het merk Torro. Vanaf zijn opvangbassin vertrekt een toevoerleiding naar het veld waarin wordt bedruppeld. Om de landbouwsector kennis te laten maken met deze techniek van beregenen, organiseerden het PCG, PCA, Bodemkundige Dienst van België (BDB) en Inagro een studieavond op donderdag 1 augustus. Deze kaderde binnen het demonstratieproject van de Vlaamse Overheid: ‘Beredeneerd beregenen van openluchtgroenten en aardappelen'.

donderdag 8 augustus 2019/Auteur: Vandewoestijne Elise/Aantal keer bekeken (2909)/Commentaren (0)/
Presentatie Zin voor innovatie!? Laat je inspireren door nieuwe teelten vrijdag 5 juli 2019

Presentatie Zin voor innovatie!? Laat je inspireren door nieuwe teelten

Slotmoment Leader-project 'Zin voor innovatie: start met nieuwe teelten'

Op vrijdag 28 juni 2019 organiseerden we het slotmoment van het Leader-project 'Zin voor innovatie: start met nieuwe teelten'. Het programma omvatte de resultaten van het project en een bezoek aan de demotuin innovatieve teelten. 

vrijdag 5 juli 2019/Auteur: Tack Annelien/Aantal keer bekeken (25796)/Commentaren (0)/
Presentaties aquacultuur klankbordgroep bijeenkomst 2019 vrijdag 29 maart 2019

Presentaties aquacultuur klankbordgroep bijeenkomst 2019

In het kader van het Interreg V-project Vlaanderen-Nederland 'AQUA-VLAN 2'

Op vrijdag 22 maart kwam de klankbordgroep van Aquavlan2 opnieuw samen. De projectpartners ronden hun onderzoek af en deelden hun resultaten met de aquacultuursector. Zes onderwerpen vulden het programma, van duurzaam visvoer tot grondsmaakpreventie.

vrijdag 29 maart 2019/Auteur: PCG glasteam/Aantal keer bekeken (22258)/Commentaren (0)/
Presentaties Preihappening dinsdag 12 maart 2019

Presentaties Preihappening

Wat nu met prei - 15.02.2019

Tijdens de rondgang op PCG werd ingegaan op verschillende onderzoeksthema’s die van belang zijn voor de preiteelt zoals onderzoek naar rassen, bemesting, actuele plagen, residuarm telen, smaak- en consumentenonderzoek en de teelt van hydroprei. De ondersteunende presentaties kan u hieronder vinden.

dinsdag 12 maart 2019/Auteur: PCG openluchtteam/Aantal keer bekeken (17845)/Commentaren (0)/
Presentatie erosieproeven groenten en aardappelen 2018 dinsdag 12 maart 2019

Presentatie erosieproeven groenten en aardappelen 2018

De resultaten van de veldproeven van 2018, uitgevoerd door Triple C en Gomeros

Binnen het Triple C project werd dinsdag 5 maart een erosieklas georganiseerd, naar analogie met de erosieklassen van het inmiddels afgeronde Leader project Boeren op een helling. De landbouwers zijn al druk bezig met werkzaamheden waardoor de opkomst wat lager lag dan voorgaande jaren. Maar de aanwezige landbouwers luisterden met interesse naar de uiteenzettingen van het PCG en het ILVO.

dinsdag 12 maart 2019/Auteur: PCG team/Aantal keer bekeken (18589)/Commentaren (0)/
Presentaties studieavond Industriebloemkool 2019 donderdag 28 februari 2019

Presentaties studieavond Industriebloemkool 2019

Organisatie Het Departement Landbouw en Visserij - 19.02.2019 Staden

In dit artikel vind je de presentaties van de studieavond industriebloemkool van dinsdag 19 februari 2019 in Staden. Deze studienamiddag werd georganiseerd door Departement Landbouw en Visserij in samenwerking met Taco, Inagro, PCG en Ingro.

donderdag 28 februari 2019/Auteur: PCG openluchtteam/Aantal keer bekeken (20470)/Commentaren (0)/
Presentaties studiedag led-belichting in de tuinbouw dinsdag 11 december 2018

Presentaties studiedag led-belichting in de tuinbouw

Ken je de diverse mogelijkheden van leds in de tuinbouw al?

Op vrijdag 7 december 2018 vond de studiedag led-belichting in de tuinbouw plaats op het PCS te Destelbergen. Led kan gebruikt worden in de serre als bijbelichting, zowel boven als tussen het gewas, maar ook als stuurlicht. Eveneens zijn toepassingen in een meerlagensysteem mogelijk. In de presentaties hieronder wordt ingegaan op wat led-licht doet met de plant en in welke mate deze energiezuinige vorm van belichting economisch verantwoord is.

dinsdag 11 december 2018/Auteur: PCG glasteam/Aantal keer bekeken (25395)/Commentaren (0)/
Tags: licht
Presentaties Opendag bodem 31.08.2018 donderdag 13 september 2018

Presentaties Opendag bodem 31.08.2018

In het kader van Interreg V Vlaanderen-Nederland project 'Leve(n)de Bodem'

PCG organiseerde op 31 augustus 2018 een opendag bodem i.k.v. Interreg project ‘Leve(n)de bodem’. Op die dag wordt het lopende en recent afgeronde onderzoek op PCG rond bewust omgaan met koolstof en nutriënten in de bodem gepresenteerd met aansluitend een bezoek aan de proefvelden.

donderdag 13 september 2018/Auteur: PCG team/Aantal keer bekeken (21416)/Commentaren (0)/
Presentatie studieavond ‘Beredeneerd beregenen van openluchtgroenten en aardappelen’ donderdag 23 augustus 2018

Presentatie studieavond ‘Beredeneerd beregenen van openluchtgroenten en aardappelen’

PCG Kruishoutem 21.08.2018 - BDB Leuven-Heverlee 22.08.2018

In dit artikel kan je de presentaties terugvinden die aan bod gekomen zijn op de studieavond ‘Beredeneerd beregenen van openluchtgroenten en aardappelen’ op dinsdag 21 augustus 2018 op het PCG en op woensdag 22 augustus 2018 op het BDB. Deze studieavond is georganiseerd door het PCG in samenwerking met de Bodemkundige Dienst van België, PCA en Inagro binnen het demonstratieproject ‘Beredeneerd beregenen van openluchtgroenten en aardappelen’en het H2020-project 'FERTINNOWA - Transfer of INNOvative techniques for sustainable WAter use in FERtigated crops'

donderdag 23 augustus 2018/Auteur: Vandewoestijne Elise/Aantal keer bekeken (23533)/Commentaren (0)/
Tags: irrigatie
Presentaties studieavond prei: Evoluties, nieuwigheden en tendensen! donderdag 15 maart 2018

Presentaties studieavond prei: Evoluties, nieuwigheden en tendensen!

06.03.2018 - Sint-Eloois-Winkel

Presentaties van de studieavond prei die doorging op dinsdag 6 maart 2018 in Sint-Eloois-Winkel. Deze infoavond werd georganiseerd door het Departement Landbouw en Visserij in samenwerking met TACO, Inagro, PCG en Ingro.

donderdag 15 maart 2018/Auteur: PCG openluchtteam/Aantal keer bekeken (12479)/Commentaren (0)/
Presentaties studieavond erosieklassen 2018 maandag 5 maart 2018

Presentaties studieavond erosieklassen 2018

21.02.2018 Oudenaarde - 27.02.2018 Ophasselt

In dit artikel vind je de presentaties van de Erosieklassen 2018 te Oudenaarde (21 februari 2018) en te Ophasselt (27 februari 2018). De erosieklassen werden georganiseerd i.k.v. Leaderproject Boeren op een helling door PCG in samenwerking met ABC Eco², Steunpunt Erosie, PCA, Algemeen Boerensyndicaat en Boerenbond.

maandag 5 maart 2018/Auteur: PCG team/Aantal keer bekeken (18429)/Commentaren (0)/
Presentaties studieavond industriebloemkool dinsdag 27 februari 2018

Presentaties studieavond industriebloemkool

19.02.2018 – Open huis (Staden)

In dit artikel vind je de presentaties van de studienamiddag industriebloemkool van maandag 19 februari 2018 in Staden. Deze studienamiddag werd georganiseerd door Departement Landbouw en Visserij in samenwerking met Taco, Inagro, PCG en Ingro.

dinsdag 27 februari 2018/Auteur: PCG openluchtteam/Aantal keer bekeken (17557)/Commentaren (0)/
Presentaties studienamiddag spruitkool dinsdag 27 februari 2018

Presentaties studienamiddag spruitkool

26.02.2018 – PC de Craeye (Passendale)

In dit artikel vind je de presentaties van de studienamiddag spruitkool van maandag 26 februari 2018 in Passendale. Deze studienamiddag werd georganiseerd door Departement Landbouw en Visserij in samenwerking met Taco, Inagro, PCG en Ingro.

dinsdag 27 februari 2018/Auteur: PCG openluchtteam/Aantal keer bekeken (18601)/Commentaren (0)/
Presentaties studienamiddag composteren en fermenteren vrijdag 1 december 2017

Presentaties studienamiddag composteren en fermenteren

In het kader van het demonstratieproject ‘ABC (Actie Bodemonderhoud C (koolstof)) in Vlaamse percelen’ en het Interreg-V Vlaanderen-Nederland project ‘Leve(n)de Bodem’.

In kader van het demonstratieproject ‘ABC (Actie Bodemonderhoud C (koolstof )) in Vlaamse percelen’ organiseerde het PCG een studienamiddag over composteren en fermenteren op woensdag 29 november 2017. Experten kwamen er spreken, proefresultaten werden gepresenteerd, gevolgd door een interessante rondleiding op het PCG.

vrijdag 1 december 2017/Auteur: Lauwers Lore/Aantal keer bekeken (26047)/Commentaren (0)/
Presentaties Netwerkmoment eetbare bloemen donderdag 28 september 2017

Presentaties Netwerkmoment eetbare bloemen

Gericht naar professionele tuinders, gespecialiseerde groothandel en horeca - vrijdag 22.09.2017

Op vrijdag 22 september 2017 kon je deelnemen aan het Netwerkmoment eetbare bloemen. Zowel voor de horeca als voor de teler lonkt de kans om dit product mee op te nemen in hun werking en zo een waardevol extraatje te creëren. Voor de teler kan dit een zekerder inkomen betekenen; de restauranthouder verfijnt zijn menu en geeft het een extra karakter door tevens het regionale te benadrukken.

donderdag 28 september 2017/Auteur: Tack Annelien/Aantal keer bekeken (27626)/Commentaren (0)/
Presentatie Beheersing Didymella bryoniae (Mycosphaerella) in komkommer dinsdag 5 september 2017

Presentatie Beheersing Didymella bryoniae (Mycosphaerella) in komkommer

Biologische gewasbescherming voor de gangbare en biologische teelt in tomaat en komkommer - vrijdag 25.08.2017

Het programma van het proefveldbezoek op vrijdag 25 augustus 2017 omvatte het bezoeken van de teelten tomaat en komkommer in de gangbare en in de bioteelt. Voor de start van de demo werden eerst de biologische beschermingsmiddelen toegelicht. Ook de beheersing van Didymella bryoniae (Mycosphaerella) in de teelt van komkommer (LA traject 140982) kwam aan bod.

dinsdag 5 september 2017/Auteur: PCG bio beschutte teelt/Aantal keer bekeken (25374)/Commentaren (0)/
Presentatie proefveldbezoek biologische middelen dinsdag 5 september 2017

Presentatie proefveldbezoek biologische middelen

Biologische gewasbescherming voor de gangbare en biologische teelt in tomaat en komkommer - vrijdag 25.08.2017

Het programma van het proefveldbezoek op vrijdag 25 augustus 2017 omvatte het bezoeken van de teelten tomaat en komkommer in de gangbare en in de bioteelt. Voor de start van de demo werden eerst de biologische beschermingsmiddelen toegelicht. Ook de beheersing van Didymella bryoniae (Mycosphaerella) in de teelt van komkommer (LA traject 140982) kwam aan bod.

dinsdag 5 september 2017/Auteur: PCG glasteam/Aantal keer bekeken (22285)/Commentaren (0)/
Presentatie studienamiddag: Het water op de juiste plaats maandag 3 april 2017

Presentatie studienamiddag: Het water op de juiste plaats

Voor rundvee-, varkens- en pluimveehouderij - 28.02.2017 te Geel - 06.03.2017 Beitem - 08.03.2017 Heurne (Oudenaarde)

Presentaties van de namiddagen 'Het water op de juiste plaats' waarin diverse aspecten van waterproblematiek en watermanagement op het landbouwbedrijf worden toegelicht.

maandag 3 april 2017/Auteur: Vandewoestijne Elise/Aantal keer bekeken (15274)/Commentaren (0)/
Tags: water
Presentaties studienamiddag: Alternatieve teelten voor de Vlaamse akkerbouw? woensdag 29 maart 2017

Presentaties studienamiddag: Alternatieve teelten voor de Vlaamse akkerbouw?

Studienamiddag Energieteelten en alternatieve teelten, een alternatief voor de Vlaamse landbouw? - donderdag 16.03.2017

Het departement Landbouw en Visserij van de Vlaamse overheid en het ILVO (Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek) hielden dit voorjaar een voorlichtingsvergadering in verband met ‘Energieteelten en Alternatieve Teelten’ waarop verschillende onderzoekers hun bevindingen toelichten. Kunnen deze teelten een alternatief bieden voor de Vlaamse akkerbouw?

woensdag 29 maart 2017/Auteur: Tack Annelien/Aantal keer bekeken (8755)/Commentaren (0)/
Presentaties studieavond 2: Rendabiliteit in openluchtgroenten dinsdag 28 maart 2017

Presentaties studieavond 2: Rendabiliteit in openluchtgroenten

Studieavond 2 in SKW 20.03.2017 en in Roeselare 23.03.2017

In maart werden enkele studie-avonden georganiseerd rond het thema rendabiliteit  in de openlucht groenteteelt. Dit kadert in het Dept L&V demonstratieproject ‘Openluchtgroenteteelt: verhogen van de rendabiliteit door inzicht in kostenstructuur’. Gedurende twee jaar werden samen met een groep telers heel wat data verzameld rond rendabiliteit per teelt. Andere aspecten zoals arbeid, investeringen en energiekost komen er eveneens aan bod.

dinsdag 28 maart 2017/Auteur: PCG openluchtteam/Aantal keer bekeken (18846)/Commentaren (0)/
Presentaties studieavond 1: Rendabiliteit in openluchtgroenten dinsdag 21 maart 2017

Presentaties studieavond 1: Rendabiliteit in openluchtgroenten

Studieavond 1 in Tielt 13.03.2017 en in SKW 14.03.2017

In maart werden enkele studie-avonden georganiseerd rond het thema rendabiliteit  in de openlucht groenteteelt. Dit kadert in het Dept L&V demonstratieproject ‘Openluchtgroenteteelt: verhogen van de rendabiliteit door inzicht in kostenstructuur’. Gedurende twee jaar werden samen met een groep telers heel wat data verzameld rond rendabiliteit per teelt. Andere aspecten zoals arbeid, investeringen en energiekost komen er eveneens aan bod.

dinsdag 21 maart 2017/Auteur: Tack Annelien/Aantal keer bekeken (16092)/Commentaren (0)/
Presentaties studienamiddag 'Brandveiligheid in de glastuinbouw' donderdag 16 maart 2017

Presentaties studienamiddag 'Brandveiligheid in de glastuinbouw'

Studienamiddag Brandveiligheid in serres - Provincie Oost-Vlaanderen - Maandag 06.03.2017

De provincie Oost-Vlaanderen, Boerenbond en de FOD Binnenlandse Zaken hebben een aantal type-oplossingen uitgewerkt voor brandveiligheid in serres die gelijkwaardig zijn aan de wettelijke brandveiligheidsnormen die worden opgelegd. “Dit moet de doorlooptijd van vergunningsdossiers aanzienlijk kunnen verkorten. Het biedt gemeentebesturen en brandweerkorpsen ook een houvast in de advisering van dossiers, wat tot meer gunstige adviezen kan leiden”, zegt Alexander Vercamer, Oost-Vlaamse gedeputeerde voor Landbouw.

donderdag 16 maart 2017/Auteur: PCG glasteam/Aantal keer bekeken (13539)/Commentaren (0)/
Tags:
Presentaties studieavond prei: Evoluties, nieuwigheden en tendensen! woensdag 15 maart 2017

Presentaties studieavond prei: Evoluties, nieuwigheden en tendensen!

Evoluties, nieuwigheden en tendensen! - Dinsdag 07.03.2017 – Cultureel centrum De Link (Sint-Eloois-Winkel)

Binnen de Vlaamse groentesector is de preiteelt een economisch belangrijke teelt. Aangezien prei kapitaals- en arbeidsintensief is, is het voor u als teler noodzakelijk om een goede kijk te hebben op de evoluties in de teelt. Met deze studieavond willen we u informeren over nieuwigheden en tendensen binnen de preiteelt.

woensdag 15 maart 2017/Auteur: PCG openluchtteam/Aantal keer bekeken (17846)/Commentaren (0)/
Presentaties studieavond industriebloemkool woensdag 15 februari 2017

Presentaties studieavond industriebloemkool

Kwaliteit is van belang! - Open huis (Staden) - 13.02.2017

Op deze studieavond werden ook de resultaten van de uitgevoerde testen van de oogstmachines en proeven op het demoplatform te Ardooie toegelicht. Kwaliteit is voor ieder van belang, ook voor u als teler. Kwaliteitsbloemkolen telen start met een goede teelttechniek en een doordachte rassenkeuze. Bijzondere aandacht aan het oogstproces is noodzakelijk om tot het gewenste eindproduct te komen.

woensdag 15 februari 2017/Auteur: PCG openluchtteam/Aantal keer bekeken (12122)/Commentaren (0)/
Presentaties studiedag 'Van Licht naar Gewicht' maandag 23 januari 2017

Presentaties studiedag 'Van Licht naar Gewicht'

Klassieke en LED belichting, rendabiliteit van belichte teelten - dinsdag 17 januari 2017

Op 17 januari 2017 organiseerden de projectpartners van het LA-traject 'LightMan' (VLAIO), in samenwerking met Lycopersicon en Biobest, een studiedag rond belichte teelten. Meer dan 100 bezoekers volgden deze studiedag mee. Het gevarieerde assortiment aan sprekers wierp hun licht op de impact op enkele teelten (sla, tomaat, aardbei en paprika) evenals teelttechnieken wanneer u overgaat tot assimilatiebelichting. Zowel de traditionele SON-T lamp als verschillende types LED-belichting kwamen aan bod.

maandag 23 januari 2017/Auteur: PCG glasteam/Aantal keer bekeken (22470)/Commentaren (0)/
Presentaties studiedag IPM: eerst info dan fyto! maandag 16 januari 2017

Presentaties studiedag IPM: eerst info dan fyto!

Agriflanders in de Flanders Expo te Gent - vrijdag 13.01.2017

Op vrijdag 13 januari organiseerden PCG en PCA, in samenwerking met de provincie Oost-Vlaanderen, een studievoormiddag 'IPM: eerst info, dan fyto' waarin alle aspecten van een duurzame, verantwoorde en beredeneerde gewasbescherming aan bod kwamen.

maandag 16 januari 2017/Auteur: PCG team/Aantal keer bekeken (21814)/Commentaren (0)/
Seminarie Internationale Praktijkdag Prei ‘Boer zoekt consument!’ maandag 10 oktober 2016

Seminarie Internationale Praktijkdag Prei ‘Boer zoekt consument!’

Presentaties Internationale Praktijkdag Prei 2016

Het groenteverbruik van de Belg ging in 2015 algemeen 3 procent achteruit ten opzichte van 2014, zo verkondigde de VLAM eerder dit jaar. De sterkste daler in de top 10 was prei ( - 12%). De populariteit van deze groente blijkt af te nemen. Dit vraagt naar het ondernemen van actie. Wie is de consument en welke verwachtingen heeft deze over het product? Welke acties kunnen ondernomen worden om prei terug aantrekkelijk te maken voor de consument? Inzichten in het marktgebeuren en trends in verkoop zullen toegelicht worden tijdens het seminarie. Verschillende sprekers uit diverse vakgebieden reiken stof tot nadenken aan voor de toekomst.

maandag 10 oktober 2016/Auteur: PCG openluchtteam/Aantal keer bekeken (19760)/Commentaren (0)/
Tags: afzet
Een correcte spuittechniek in prei maandag 10 oktober 2016

Een correcte spuittechniek in prei

Demo tijdens Internationale Praktijkdag Prei - 09.10.2016

Tijdens de Internationale Praktijkdag Prei werd de focus bij de demonstraties vooral gelegd op spuittechniek in prei. Het uitvoeren van een correcte spuittechniek met het oog op een goede efficiëntie en het beperken van drift is ook afhankelijk van de juiste doppenkeuze, spuithoeveelheid, waterkwaliteit, …

maandag 10 oktober 2016/Auteur: PCG openluchtteam/Aantal keer bekeken (19258)/Commentaren (0)/
Welke toekomst en mogelijkheden zien we voor de prei van bij ons? maandag 10 oktober 2016

Welke toekomst en mogelijkheden zien we voor de prei van bij ons?

Seminarie ‘Boer zoekt consument!’ - Internationale Praktijkdag Prei - 09.10.2016

Het is bekend dat de consument tijdens het winkelen beïnvloed wordt door de kleur van product. Door contrasterende kleuren te gebruiken komen producten beter tot hun recht. Prei naast wortelen of tomaten presenteren zorgt ervoor dat hij meer opvalt en meer aandacht krijgt van de consument.

maandag 10 oktober 2016/Auteur: PCG openluchtteam/Aantal keer bekeken (20429)/Commentaren (0)/
Tags: afzet
Presentatie 'De teelt van yacon onder de loep' dinsdag 3 mei 2016

Presentatie 'De teelt van yacon onder de loep'

Infomoment 'De teelt van yacon onder de loep' - 25.04.2016

Tijdens dit infomoment werd er kennis gemaakt met de mogelijkheden die de nieuwe teelt 'yacon' te bieden heeft. Het PCG doet reeds 5 jaar onderzoek in de teelt van yacon. Ook in 2016 zal dit onderzoek verdergezet worden. Verdere mechanisatie van de teelt en de invloed hiervan op de bewaring van de knollen zal speciale aandacht krijgen.

dinsdag 3 mei 2016/Auteur: Tack Annelien/Aantal keer bekeken (32960)/Commentaren (0)/
Presentatie werkgroep 3: mogelijkheden van hennep dinsdag 3 mei 2016

Presentatie werkgroep 3: mogelijkheden van hennep

Presentaties 'Mogelijkheden voor de teelt van hennep in Vlaanderen' Werkgroep 3 - 19.04.2016

Huidige sterktes, zwaktes, mogelijkheden en knelpunten voor de teelt van hennep werden uitvoering toegelicht in de Werkgroep 3 'Mogelijkheden voor hennep in Vlaanderen' door Evelien Lambrecht (UGent) op 19 april 2016 in het PCG.

dinsdag 3 mei 2016/Auteur: Tack Annelien/Aantal keer bekeken (19245)/Commentaren (0)/
Presentatie werkgroep 2: Vermarkting hennep maandag 2 mei 2016

Presentatie werkgroep 2: Vermarkting hennep

Studiedag 'De teelt en vermarkting van hennep in Vlaanderen' - 09.10.2015

De werkgroep 'Samenwerkingsmogelijkheden voor de teelt en vermarkting van hennep in Vlaanderen' kwam samen op vrijdag 9 oktober 2015. Uit een eerste werkgroep die werd georganiseerd in maart 2015 bleek dat er heel wat interesse is naar mogelijkheden voor samenwerking. Dit onderwerp zal dan ook centraal staan binnen deze tweede werkgroep.

maandag 2 mei 2016/Auteur: Tack Annelien/Aantal keer bekeken (18776)/Commentaren (0)/
Tags: afzet
Workshop: Herkennen van plagen en nuttigen maandag 25 april 2016

Workshop: Herkennen van plagen en nuttigen

Deze workshop kadert binnen het project 'Monitoring in de glastuinbouw: Hét basisinstrument voor efficiënte geïntegreerde bestrijding' - 01.03.2016 (PCG)

Presentatie gebruikt in de workshop in het kader van het project 'Monitoring in de glastuinbouw: Hét basisinstrument voor efficiënte geïntegreerde bestrijding'. Om je als teler te helpen efficiënt te monitoren en zo het maximale uit je teelt te halen, demonstreerden de vier proefcentra PCS, PCG, PCH & PSKW tijdens deze demodag hoe dit kan, zowel in sier- als groenteteelt

maandag 25 april 2016/Auteur: PCG bio beschutte teelt/Aantal keer bekeken (31846)/Commentaren (0)/
Presentatie werkgroep 1: De hennepteelt maandag 25 april 2016

Presentatie werkgroep 1: De hennepteelt

Presentaties 'Mogelijkheden voor de teelt van hennep in Vlaanderen' Werkgroep 1 - 15.03.2015

De hennepteelt werd uitvoerig toegelicht in de Werkgroep 1 'Mogelijkheden voor hennep in Vlaanderen' op 15 maart 2015 in Gent. Deze werkgroep heeft tot doel de geïnteresseerde telers, afnemers, onderzoekers,… samenbrengen te brengen om na te denken over mogelijkheden voor de teelt en vermarkting van hennep in Vlaanderen.

maandag 25 april 2016/Auteur: Tack Annelien/Aantal keer bekeken (17567)/Commentaren (0)/
Serres hebben nood aan hygiënemaatregelen maandag 28 maart 2016

Serres hebben nood aan hygiënemaatregelen

Studienamiddag 'Studienamiddag gewasbescherming in glasgroenten en aardbei' met sprekers van Inagro, PCG, UGent en PSKW- 4 maart 2016

Op 4 maart organiseerde Inagro een studienamiddag over de actuele ziekteproblemen in de bladgewassenteelten onder glas. De sprekers van Inagro, PCG, UGent en PSKW focusten voornamelijk op de oplossingen die reeds werden gevonden in de projecten waarin zij samenwerken.

maandag 28 maart 2016/Auteur: PCG glasteam/Aantal keer bekeken (27374)/Commentaren (0)/
Het belang van de uienteelt in Vlaanderen! zaterdag 5 maart 2016

Het belang van de uienteelt in Vlaanderen!

Presentaties van het studie- & netwerkmoment uien - vrijdag 19.02.2016

België werd in het verleden weinig onderzoek uitgevoerd naar de teelt van uien. Enkele jaren geleden startte het PCG met onderzoek naar deze teelt omwille van het groeiende areaal en de vraag naar bijkomende erkenningen voor onkruidbestrijdingsmiddelen. De eerste resultaten van dit onderzoek werden gecommuniceerd tijdens deze studienamiddag. Met dit netwerkmoment willen we de sector mee betrekken in de verdere sturing van het onderzoek.

zaterdag 5 maart 2016/Auteur: PCG openluchtteam/Aantal keer bekeken (27195)/Commentaren (0)/
Wat is puntvervuiling?... Oplossingen! vrijdag 19 februari 2016

Wat is puntvervuiling?... Oplossingen!

Presentaties van de workshop: bouw je eigen biofilter! - 18.02.2016

Presentaties van de workshop: bouw je eigen biofilter! Er zitten te veel pesticiden in het oppervlaktewater. Uit een enquête bij Vlaamse land- en tuinbouwers blijkt dat puntvervuiling en restwater aan de basis liggen. Onder de noemer restwater vallen (al dan niet verdunde) spuitresten, maar ook het gecontamineerd water afkomstig van in- en uitwendige reinigen van het spuittoestel.

vrijdag 19 februari 2016/Auteur: Vandewoestijne Elise/Aantal keer bekeken (21015)/Commentaren (0)/
Presentaties studieavond prei dept. LV donderdag 21 januari 2016

Presentaties studieavond prei dept. LV

Als teler is het noodzakelijk om een goede kijk te hebben op de evoluties in de teelt - vrijdag 19.01 2016

Binnen de Vlaamse groentesector is de preiteelt een economisch belangrijke teelt. Aangezien prei kapitaals- en arbeidsintensief is, is het voor u als teler noodzakelijk om een goede kijk te hebben op de evoluties in de teelt. Met deze presentaties van de studieavond willen we u informeren over nieuwigheden en tendensen binnen de preiteelt.

donderdag 21 januari 2016/Auteur: PCG openluchtteam/Aantal keer bekeken (25529)/Commentaren (0)/
Bacterieziektes in kool en prei - presentaties donderdag 7 januari 2016

Bacterieziektes in kool en prei - presentaties

Presentaties studieavond bacterieziektes in kool en prei - 17.12.2015

Kool- en preitelers worden vaak geconfronteerd met bacterieziekten. 'Waar komen ze vandaan?' en 'Wat kunnen we eraan doen?' zijn vragen die aanbod kwamen op de studieavond 'Bacterieziektes in kolen en prei'. 

donderdag 7 januari 2016/Auteur: PCG openluchtteam/Aantal keer bekeken (31246)/Commentaren (0)/
Plaagbeheersing in groenten (open lucht en beschutte teelt) en akkerbouw zaterdag 5 december 2015

Plaagbeheersing in groenten (open lucht en beschutte teelt) en akkerbouw

Workshop plant CCBT viert vijfjarig bestaan - 04.12.2015

Het CCBT vierde dit jaar het vijfjarig bestaan en nodigde daarom op 4 december de ruime sector uit voor een studiedag in Oostkamp. Als de koepel van het praktijkonderzoek voor de bioteelt vormt CCBT de brug tussen het onderzoek en de praktijk.. De deelnemers konden er zelf aan de slag in verschillende workshops. Het grootste aantal aanwezigen nam deel aan de worskhop ‘Plaagbeheersing in groenten en akkerbouw’.

zaterdag 5 december 2015/Auteur: PCG bio beschutte teelt/Aantal keer bekeken (21425)/Commentaren (0)/
Sector ontmoet onderzoek 2015 presentaties vrijdag 28 augustus 2015

Sector ontmoet onderzoek 2015 presentaties

Studiemoment akkerbouwmatige groenteteelt - 21.08.2015

Presentaties van de sprekers 'Sector ontmoet onderzoek' van 21 augustus 2015 met als thema's: Actualiteiten in de uienteelt, Van waarnemingen en weersgegevens naar model in de aardappelteelt, Bodemkwaliteit in de praktijk en Rendabiliteit van grove industriegroenten.

vrijdag 28 augustus 2015/Auteur: PCG openluchtteam/Aantal keer bekeken (18969)/Commentaren (0)/
Cursus: Herkennen van  plagen en nuttigen woensdag 8 april 2015

Cursus: Herkennen van plagen en nuttigen

Workshop kadert binnen het project “Monitoring in de glastuinbouw: Hét basisinstrument voor efficiënte geïntegreerde bestrijding”

Binnen het ADLO-project 'Monitoring in de glastuinbouw' willen we telers overtuigen van het belang van monitoringssystemen als basis voor een goede geïntegreerde gewasbescherming. Het efficiënt herkennen van ziekten en plagen en het correct interpreteren van deze waarnemingen, op regelmatige tijdstippen, is de sleutel tot een duurzame gewasbescherming met minimale kosten en kwaliteitsvolle planten. Door de grote diversiteit aan plagen en ziektes, met vaak vergelijkbare schadesymptomen, is het belangrijk om het probleem correct en in een vroeg stadium te identificeren.

woensdag 8 april 2015/Auteur: PCG bio beschutte teelt/Aantal keer bekeken (40445)/Commentaren (0)/
Presentaties studiedag 'Management van oogstresten in de groenteteelt' dinsdag 17 februari 2015

Presentaties studiedag 'Management van oogstresten in de groenteteelt'

In het kader van het ADLO-project 'Onderzoek naar het beheer van oogstresten bij vollegrondsgroenten en mogelijkheden van vanggewassen en teeltrotaties met het oog op de waterkwaliteitsdoelstellingen van het Actieprogramma'

Oogstresten van landbouwgewassen vormen een cruciale schakel voor het op peil houden van de bodemvruchtbaarheid. In landbouwecosystemen blijft bij de oogst in veel gevallen meer bovengrondse biomassa achter op het veld dan dat er verwijderd wordt in het geoogste product. Hierbij moet ook nog de ondergrondse biomassa aan oogstresten gevoegd worden die per definitie op het veld achterblijft en die in een aantal gevallen aanzienlijk kan zijn. Naast een belangrijke rol in opbouw/behoud van organische stof, bevatten oogstresten ook een aanzienlijke hoeveelheid nutriënten.

dinsdag 17 februari 2015/Auteur: PCG team/Aantal keer bekeken (17540)/Commentaren (0)/
Seminarie Praktijkdag Prei: presentaties 2014 dinsdag 14 oktober 2014

Seminarie Praktijkdag Prei: presentaties 2014

Afzetmogelijkheden Vlaamse prei en situatieschets van Frankrijk - Duitsland - Polen - 12.10.2014

Is Vlaanderen nog steeds een ideale regio om prei te telen?
De voorbije decennia werd gesteld dat Vlaanderen een uitstekende regio is om prei te telen. Enerzijds heerst er een gematigd zeeklimaat waardoor de vorst gedurende de winter beperkt blijft en anderzijds is er een afzetgebied binnen een straal van 300 km. De voorbije winters hebben wij echter kunnen vaststellen dat het ook in Vlaanderen heel hard kan vriezen. Tevens zien wij dat de landen waar de prei in het verleden afgezet werd (Frankrijk en Duitsland) meer zelfvoorzienend zijn en dat het areaal en de totale productie in verschillende landen in Europa toegenomen is.

dinsdag 14 oktober 2014/Auteur: PCG openluchtteam/Aantal keer bekeken (24575)/Commentaren (0)/
Tags: afzet
Bio-potgrond: welke is het meest geschikt? dinsdag 27 mei 2014

Bio-potgrond: welke is het meest geschikt?

Onderzoek naar de ideale potgrondsamenstelling voor het telen van biologische kruiden van rozemarijn en basilicum

Verschillende telers namen contact op betreffende de ideale potgrondsamenstelling voor het telen van biologische kruiden. Bij biologisch telen in pot blijft de uitdaging immers hoe, wanneer en waarmee de bemesting nauwkeurig kan gestuurd worden. Organisch bemesten in pot is niet altijd even evident, zeker niet wanneer we dan gaan spreken van een bijbemesting.

dinsdag 27 mei 2014/Auteur: PCG bio beschutte teelt/Aantal keer bekeken (34810)/Commentaren (0)/
Telen zonder spui in de glastuinbouw dinsdag 26 november 2013

Telen zonder spui in de glastuinbouw

Presentaties van de studie-avond 'Telen zonder spui in de glastuinbouw' van 26-28 november 2013

Presentaties met als onderwerp: Obstakels voor spuivrij telen oplossen in de praktijk?! / Zuiveren van spuistroom met een denitrificatie- en fosfaatfilter / Hemelwateropvang: van dimensionering tot praktische aanleg.

dinsdag 26 november 2013/Auteur: Vandewoestijne Elise/Aantal keer bekeken (11119)/Commentaren (0)/
Presentaties cursus klimaatregeling winter 2012 woensdag 1 februari 2012

Presentaties cursus klimaatregeling winter 2012

Georganiseerd door het PCS en het PCG in winter 2012

In januari en februari 2012 werd door het PCG en PCS een cursus klimaatregeling georganiseerd. MODULE BASIS met als thema's: Plantenfysiologie en rekenen met licht en vocht, licht en klimaatsturing. MODULE GEVORDERDE met als thema's: energiebesparing in de kas, temperatuurintegratie en kiltetolerantie, Het Nieuwe Telen, sensoren, plantsensoren en energievoorziening.

woensdag 1 februari 2012/Auteur: PCG team/Aantal keer bekeken (28575)/Commentaren (0)/
Cursus: Omschakeling biologisch beschutte teelten woensdag 2 november 2011

Cursus: Omschakeling biologisch beschutte teelten

Telers delen hun ervaringen tijdens cursus in het PCG ism CCBT - 19 en 26.10 en 2.11. 2011

Hieronder worden de presentaties weergegeven van de cursus 'Omschakeling biologisch beschutte teelten' die doorging op 19 & 26 oktober en 2 november 2011 in het PCG ism CCBT.

woensdag 2 november 2011/Auteur: PCG bio beschutte teelt/Aantal keer bekeken (34874)/Commentaren (0)/
RSS