X
GO

Actueel nieuws

Gieten of niet gieten in de kropsla?

Gieten of niet gieten in de kropsla?

Actualiteiten glasteelt november 2014

Auteur: PCG glasteam/maandag 17 november 2014/Categorieën: Gangbare glasteelt, Bladgewassen, kropsla, Thema, teelttechniek, Water, Voorlichting, gezien op het veld, Actueel, Niet-leden

Het wordt stilaan wat kouder buiten en de dagen worden steeds korter, niet de meest groeizame periode van het jaar dus.

Waar sla tijdens de warme zomermaanden in 4 weken van planten naar oogsten gaat, doet ze er nu tot 3 maanden over.  De trage groei en het koude weer kunnen de indruk geven dat de sla minder water nodig heeft, toch is het belangrijk voldoende te gieten.

Te droog telen in het begin kan immers de groei afremmen en maakt de planten gevoeliger voor bodemschimmels, glazigheid en rand aan het einde van de teelt.

De grondsoort, het zoutgehalte van de bodem, het plantstadium en de ventilatie in de serre zullen de hoeveelheid en frequentie van beregenen mee bepalen.

Vooral tijdens de eerste helft van de teeltperiode is het belangrijk vochtig genoeg te telen, de grootte van de beurten mag tijdens de inwortelperiode 4-8 l/m² bedragen, daarna moet dit gehalveerd worden en geef je best maximum 4 l/m² per beurt. Met een grondboor kan de vochtigheid van de bodem worden gecontroleerd, om na te gaan of gieten al dan niet nodig is.

Print

Aantal keer bekeken (7304)/Commentaren (0)

Links

x