X
GO

Actueel nieuws

Samenaankoop biologische potgrond

Samenaankoop biologische potgrond

Levering voorzien half februari 2015.

Auteur: PCG bio beschutte teelt PCG bio beschutte teelt/maandag 27 oktober 2014/Categorieën: Algemeen, Bio_beschutte_teelt, Projecten, Leader, KLEM2 KLEV2, Thema, Bodem, Voorlichting, projectinfo, Actueel, Niet-leden

Aankoop van biologische potgrond is niet zo evident als het lijkt. Vaak is een minimumafname vereist terwijl de potgrond niet altijd lang bewaart. De transportkosten zijn bij beperkte afname bepalend voor de uiteindelijke kostprijs. Als je slechts een kleine hoeveelheid nodig hebt, kan je meestal niet kiezen, maar moet je nemen wat op dat ogenblik beschikbaar is.

PCG organiseert daarom een samenaankoop biologische potgrond. Levering voorzien half februari 2015. Een soort zal worden geselecteerd die geschikt is voor inpotten van kruiden en andere (geen perspotten).

Af te halen op het Proefcentrum zelf: Karreweg 6 - 9770 Kruishoutem.
De precieze datum wordt later doorgegeven.

Interesse in samenaankoop biologische potgrond?

Geef onderstaande gegevens voor 1 december door aan PCG bio beschutte teelten

  • Naam – Telefoon - Mailadres
  • Hoeveelheid potgrond (liter) (Meestal zakken van 70 l)
  • Indien voorkeur voor soort potgrond, graag type en firma erbij vermelden (geen verplichting om dit door te geven). Naargelang de vraag van de telers en de praktische haalbaarheid voor de firma zal hieruit 1 soort worden geselecteerd.
  • Er werden proeven aangelegd met potgronden van verschillende firma’s: DCM ism Bas Van Buren, Jiffy/Tref Ego, Klasmann, Peltracom, Verta van Eeckhaudt en Bio-Kultura.
  • Volgende proefresultaten kunnen je misschien helpen voor het maken van uw keuze:

  • Facturatiegegevens

Waar af te halen?

PCG (Provinciaal Proefcentrum voor de Groenteteelt Oost-Vlaanderen)
Karreweg 6 - 9770 Kruishoutem

Opmerking: Ook het PCG zal rekening moeten houden met de voorwaarden van de firma. We kunnen enkel volle paletten bestellen dus mogelijks wordt hier enige flexibiliteit van de telers gevraagd.

Samenwerking
In het kader van het Leaderproject 'Opwaardering van kruiden: verwerking en vermarkting'

      

Print

Aantal keer bekeken (11884)/Commentaren (0)

Links

x