X
GO

Actueel nieuws

Seminarie Praktijkdag Prei: presentaties 2014

Seminarie Praktijkdag Prei: presentaties 2014

Afzetmogelijkheden Vlaamse prei en situatieschets van Frankrijk - Duitsland - Polen - 12.10.2014

Auteur: PCG openluchtteam/dinsdag 14 oktober 2014/Categorieën: Projecten, Europa, Interreg IV, EMMA, Publicaties, Voorlichting, symposium, Actueel, Presentaties, Niet-leden

Is Vlaanderen nog steeds een ideale regio om prei te telen?

De voorbije decennia werd gesteld dat Vlaanderen een uitstekende regio is om prei te telen. Enerzijds heerst er een gematigd zeeklimaat waardoor de vorst gedurende de winter beperkt blijft en anderzijds is er een afzetgebied binnen een straal van 300 km. De voorbije winters hebben wij echter kunnen vaststellen dat het ook in Vlaanderen heel hard kan vriezen. Tevens zien wij dat de landen waar de prei in het verleden afgezet werd (Frankrijk en Duitsland) meer zelfvoorzienend zijn en dat het areaal en de totale productie in verschillende landen in Europa toegenomen is.

Gastsprekers

Welkom
  • ​Alexander Vercamer, Voorzitter PCG
Overzicht prei areaal in Europa:
  • Ellen Verhelle, Nunhems (geen pdf beschikbaar)
Situatieschets van prei in Duitsland: Aperçu de la situation du poireau en France: Situation of leek in Poland: Afzetmogelijkheden Vlaamse prei:

Organisatie

Deze praktijkdag werd georganiseerd in het kader van het Interreg IV-project 'Echanges transfrontaliers pour le Maraîchage et la culture de fraise favorisant les Méthodes Alternatives' (EMMA). Dit project wordt uitgevoerd in het kader van het Interreg IV-programma Frankijk/Wallonië/Vlaanderen, met de steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling, de Conseil Régional Nord Pas-de-Calais en de provincies Oost- en West-Vlaanderen.

Partners

  

Financiering

     

Print

Aantal keer bekeken (21270)/Commentaren (0)

Tags: afzet

Documenten

Links

x
soap2day