X
GO

Actueel nieuws

Komkommer smaakonderzoek bio 2010

Komkommer smaakonderzoek bio 2010

Consumentenonderzoek komkommer biologische teelt 2010

Auteur: BUYSENS SASKIA/woensdag 15 december 2010/Categorieën: Bio_beschutte_teelt, Vruchtgroenten_BIO, komkommer_BIO, Smaak, Vruchtgewassen_SM, komkommer_SM, Thema, rassen, Voorlichting, proefverslag, Proefverslag, Niet-leden

In het smaakonderzoek komkommer biologische teelt werd nagegaan wat de invloed van rassenkeuze maar ook van onderstam is op de acceptatie van deze vruchten door consumenten.

Hiervoor werden komkommers van enkele verschillende rassen op eenzelfde onderstam (Harry) als ook van 1 ras (Amazone) op verschillende onderstammen beoordeeld op smakelijkheid, smaak, smaakhoeveelheid, sappigheid en knapperigheid.

Objecten
Onderstam Harry (Syngenta) met de rassen: Amazone (Monsanto), Demarrage (Rijk Zwaan), DRL 1163 (Monsanto), HA 09-010 (Uniseeds) en de onderstam RS 3518 (Uniseeds) met het ras Amazone (Monsanto).

Als we de rassen op onderstam Harry (Syngenta) beschouwen dan geven alle rassen lekkere komkommers voor consumenten. De lekkerste combinatie uit de proef is ras DRL 1163 (Monsanto) op onderstam Harry (Syngenta).

Als we de onderstammen Harry (Syngenta) en RS 3518 (Uniseeds) vergelijken voor het komkommerras Amazone (Monsanto) dan blijkt onderstam Harry (Syngenta) vruchten met een cijfermatig betere sensorische kwaliteit te geven dan onderstam RS 3518 (Uniseeds).

Volledig rapport Consumentenonderzoek komkommer – biologische teelt 2010

publicatiejaar2010
afdelingSmaak
Teelt of thema
  • Komkommer
Print

Aantal keer bekeken (10021)/Commentaren (0)

Documenten

Links

x