X
GO

Actueel nieuws

Rode geblokte paprika consumentenonderzoek 2013

Rode geblokte paprika consumentenonderzoek 2013

Smaakonderzoek rode paprikarassen 2013

Auteur: Van Steenkiste Jana/zondag 15 december 2013/Categorieën: Gangbare glasteelt, Vruchtgroenten, paprika, Smaak, Vruchtgewassen, paprika, Projecten, GMO, LAVA, Thema, rassen, Voorlichting, proefverslag, Proefverslag, Niet-leden

In het smaakonderzoek rode geblokte paprika werd nagegaan wat de invloed van rassenkeuze is op de acceptatie van deze paprika’s door consumenten, zowel op het gebied van smakelijkheid, smaak en textuur als op het gebied van uiterlijk en kleur. Ook werd het opgelostestofgehalte van de vruchten gemeten als maat voor hun zoetheid.

Alle paprika’s in deze smaakproef zijn heel lekker volgens de consumenten met een gemiddelde score van 6,23 op een schaal van 0 t.e.m. 10. Men vindt alle paprika’s iets te weinig zoet, zonder significant verschil tussen de rassen.

De stevigheid van de vruchten is het optimaalst bij PR 7378 (Syngenta) en Viper (Enza), de andere paprika’s vindt men net iets te stevig.

Qua uiterlijk vindt men de meeste paprika’s heel mooi. Enkel Maranello en Viper (beiden Enza) krijgen een significant lagere score dan de andere rassen, maar ook deze paprika’s zijn nog steeds mooi volgens de consumenten.

Wat de kleur betreft vindt men Davos (Rijk Zwaan) te donker van kleur. De vruchten van de rassen Maranello (Enza), PR 7378 (Syngenta) en Viper (Enza) vindt men dan weer te bleek.

Het opgelostestofgehalte van de geproefde paprika’s was gemiddeld 6,05. De vruchten van het ras Falko (Rijk Zwaan) hadden het hoogste opgelostestofgehalte (6,28 °Brix), de vruchten van het ras PR 7378 (Syngenta) het laagste (5,84 °Brix).

Volledig rapport Consumentenonderzoek rode geblokte paprika 2013

publicatiejaar2013
afdelingSmaak
Teelt of thema
  • Paprika
Print

Aantal keer bekeken (8324)/Commentaren (0)

Tags: rassen

Documenten

Links

x