GO

Nieuws

Deelnemers gezocht voor smaakpanel appel en peer

Deelnemers gezocht voor smaakpanel appel en peer

In het kader van het VLAIO LA-traject 'FruitID'

Auteur: Van Steenkiste Jana/maandag 17 april 2023/Categorieën: Smaak, Projecten, Vlaamse Overheid, VLAIO (ex IWT), APPE, Actueel, Nieuwsbrief, Niet-leden

Het PCG werkt samen met 3 andere kennisinstellingen aan het project “Een nieuwe methodiek voor vergelijkend rassenonderzoek van hardfruit”. Als resultaat van dit project wordt een snellere en betere keuze van nieuwe variëteiten appelen en peren voor de Vlaamse telers verwacht, met bijzondere aandacht voor het aspect smaak.

Binnen dit project zullen onder andere nieuwe technologieën verder ontwikkeld worden voor het snel en efficiënt meten van smaak en aroma van appelen en peren. Om deze technologieën op punt te kunnen zetten, dienen de resultaten vergeleken te worden met hoe een mens proeft en denkt. Daarom zijn we op zoek naar mensen die bereid zijn om deel uit te maken van het smaakpanel appel of peer.

 

Verloop

Uit de ingeschreven deelnemers zullen de beste proevers geselecteerd worden via een selectietest. In de eerste weken zal men getraind worden om bepaalde eigenschappen van appelen of peren te herkennen en te kunnen scoren. Dit zal in groep gebeuren en neemt zeker een paar weken in beslag. Vervolgens zullen er smaakproeven georganiseerd worden waarin verschillende objecten appel of peer door elke deelnemer afzonderlijk moeten gescoord worden. Er wordt per deelname aan een training of smaaksessie een onkostenvergoeding betaald.

Bent u geïnteresseerd om mee te werken aan dit project? Kan u zich 1 à 2 keer per week een uurtje vrij maken? Vul dan onderstaande korte vragenlijst in. U kan in deze vragenlijst aanduiden welke momenten u zich wekelijks zou kunnen vrij maken. Op basis van de ontvangen inschrijvingen zullen wij een selectie maken. U krijgt zeker bericht van ons of u wel of niet kan deelnemen.

Indien u geïnteresseerden kent om mee te werken aan dit project, kunnen ook zij zich inschrijven.

Vragenlijst: Panel appel en peer - Google Formulieren

Graag uw reactie tegen uiterlijk 25 april 2023. Alvast bedankt voor uw interesse!

Het smaakteam

 

Meer info?

Jana Van Steenkiste

 

In samenwerking met

In het kader van het VLAIO LA-traject 'FruitID: Een nieuwe methodiek voor vergelijkend rassenonderzoek van hardfruit'

            

Print

Aantal keer bekeken (1637)/Commentaren (0)

Links