X
GO

Actueel nieuws

Thematisch uitwisselingsmoment 'Werking van B3W en uitdagingen van de groentesector'

Thematisch uitwisselingsmoment 'Werking van B3W en uitdagingen van de groentesector'

Een webinar van de B3W werking met focus op de groenteteelt.

Auteur: Lauwers Lore/maandag 20 februari 2023/Categorieën: Openluchtteelt, Bodem_en_bemesting_OL, Projecten, Vlaamse Overheid, VLM mestbank, B3W, Actueel, Niet-leden, Agenda

Datum evenement: 6-3-2023 19:30 - 21:30 Exporteer evenement

Op maandag 6 maart 2023 van 19u30 tot 21u30 stellen wij graag tijdens een avond webinar de B3W werking voor met focus op de groenteteelt. De betrokken partners PSKW, Inagro en PCG slagen de handen in elkaar en nemen je mee over de geplande B3W activiteiten voor het komende jaar.

 

Wat mogen jullie verwachten?

Deel 1:
We stellen graag de werking van B3W nog een keer voor. Wat zijn TUM’s en focusgroepen? Kunnen ze interessant zijn voor toepassing op mijn bedrijf? Of kan een individuele begeleiding zinvol zijn?

Deel 2:
De uitdagingen van de groentesector en hoe je er tegen wapenen? We lichten het 4 J-principe toe, toegepast in de praktijk op vollegrondsgroenten. Welke hulplijnen kan ik hanteren richting een groenteteelt in relatie met een gunstige waterkwaliteit?

Deel 3:
Thematische uitwisselingsmomenten onder de loep. We tonen een aantal voorbeelden van thematische uitwisselingsmomenten van voorgaande jaren. Zo kan je een duidelijk beeld vormen van het begrip “TUM”. Daarnaast passeren de nieuwe TUM’s voor 2023, de betrokken telers en hun praktijken de revue.

Deel 4:
Een focusgroep, rechtstreeks leren van andere telers, misschien iets om dit jaar in mee te stappen? Getuigenissen van afgelopen jaren komen naar voor, samen met de oproep om te participeren aan nieuwe bestaande groepen.

Tijdens de webinar zullen er ook polls gelanceerd worden om de interactie te bevorderen.

 

Wanneer?

Het thematische uitwisselingsmoment vindt plaats op maandag 6 maart 2022 om 19u30.
Dit thematisch uitwisselingsmoment vindt digitaal plaats.

 

Wil je deelnemen?

Meld je via deze link
In de week voor het event ontvang je dan een link om deel te nemen aan de webinar.
Nadat je je hebt ingeschreven voor het thematische uitwisselingsmoment, kun je op het discussieforum op de B3W-website alvast vragen stellen over bemesting of er jouw eigen ervaring delen.

 

Meer info?

Lore Lauwers: Lore.Lauwers@b3w.vlaanderen.be
Jonas Bodyn: Jonas.bodyn@b3w.vlaanderen.be

 

In samenwerking met

Print

Aantal keer bekeken (679)/Commentaren (0)

Links

x
yesmovies