X
GO

Actueel nieuws

Presentaties bedrijfsbezoek ‘Druppelirrigatie, diepdrainage en waterkwaliteit’ 2019

Presentaties bedrijfsbezoek ‘Druppelirrigatie, diepdrainage en waterkwaliteit’ 2019

Familie Ryckaert te Assenede - Donderdag 1 augustus 2019

Auteur: Vandewoestijne Elise/donderdag 8 augustus 2019/Categorieën: Openluchtteelt, Water_OL, Projecten, Vlaamse Overheid, Dept. L en V, BBOA, Actueel, Presentaties, Niet-leden

Op 1 augustus 2019 waren we te gast op het pootgoedbedrijf van de familie Ryckaert te Assenede. Haspelberegening is een klassieke techniek in openluchtteelten. Op het bedrijf van Andreas hebben ze het in 2018 aangedurfd te starten met druppelirrigatie. In het eerste jaar gebruikte hij T-tape, dit jaar waren de slangen van het merk Torro. Vanaf zijn opvangbassin vertrekt een toevoerleiding naar het veld waarin wordt bedruppeld. Om de landbouwsector kennis te laten maken met deze techniek van beregenen, organiseerden het PCG, PCA, Bodemkundige Dienst van België (BDB) en Inagro een studieavond op donderdag 1 augustus. Deze kaderde binnen het demonstratieproject van de Vlaamse Overheid: ‘Beredeneerd beregenen van openluchtgroenten en aardappelen'.

 

Presentaties

 

Terugblik bedrijfsbezoek ‘Druppelirrigatie, diepdrainage en waterkwaliteit’ 2019

 

In samenwerking met

Deze proef kwam tot stand binnen het demonstratieproject ‘Beredeneerd beregenen van openluchtgroenten en aardappelen’. Het werd uitgevoerd met de steun van het Departement Landbouw en Visserij van de Vlaamse overheid en het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling.

       

 

views 21463

Print

Aantal keer bekeken (1165)/Commentaren (0)

Documenten

Links

x
yesmovies