GO

Nieuws

Biologische potgrond - Samenaankoop 2023

Biologische potgrond - Samenaankoop 2023

OPGELET! DEADLINE VOOR BESTELLINGEN IS VERVROEGD NAAR 15 DECEMBER 2022! Levering is voorzien eind januari 2023.

Auteur: Heyman Lisa/dinsdag 6 december 2022/Categorieën: Bio_beschutte_teelt, Bodem_en_bemesting_BIO, Actueel, Niet-leden, Agenda

Datum evenement: 15-11-2022 14:30 - 15-12-2022 23:59 Exporteer evenement

Aankoop van biologische potgrond is niet zo evident als het lijkt. Vaak is een minimumafname vereist terwijl de potgrond niet altijd lang bewaart. De transportkosten zijn bij beperkte afname bepalend voor de uiteindelijke kostprijs. Als je slechts een kleine hoeveelheid nodig hebt, kan je bovendien meestal niet kiezen, maar moet je nemen wat op dat ogenblik beschikbaar is.

PCG organiseert daarom opnieuw een samenaankoop biologische potgrond. Levering is voorzien eind januari 2023. De potgronden die door de sector geselecteerd waren, en ook nu van toepassing zijn, zijn afkomstig van het bedrijf Klasmann – Deilmann gecertificeerd door Ecocert.

Er is keuze tussen drie samenstellingen:

  1. Geschikt voor inpotten van kruiden en andere (samenstelling 840) – 33 zakken van 70 l per pallet of in big bales (2,5 m³)
     
  2. Geschikt voor het maken van perspotten (samenstelling 026) – 33 zakken van 70 l per pallet of in big bales (2,5 m³)
     
  3. Geschikt voor het vullen van trays (samenstelling 062) – 42 zakken van 70 l per palletof in big bales (3 m³)

 

Waar af te halen?

Net zoals vorig jaar worden opnieuw twee mogelijke afhaalpunten voorzien:

  • Proefcentrum Kruishoutem (PCG): Karreweg 6 - 9770 Kruishoutem
  • Proefstation Sint-Katelijne-Waver (PSKW): Duffelsesteenweg 101 - 2860 Sint-Katelijne-Waver

De precieze datum van afhaling wordt later doorgegeven.

 

 

 OPGELET! Gewijzigde voorwaarden

 

 De registraties worden vroeger afgesloten dan eerder gecommuniceerd. De leverancier van de biologische potgrond heeft zijn voorwaarden nog gewijzigd.
 Hij wil graag dat de bestellingen bij bestelling betaald worden en niet na levering. Hierdoor zijn wij genoodzaakt om de deadline voor de bestellingen te vervroegen
 waardoor de bestellingen nu ten laatste  op donderdag 15 december 2022 doorgegeven moeten worden. U ontvangt vervolgens in de week erop een factuur voor de
 betaling van uw bestelling.  Deze factuur moet betaald zijn  tegen vrijdag 6 januari 2023. Uw bestelling is pas definitief na betaling. 

 

 

 

Interesse in samenaankoop biologische potgrond?

Geef dan via deze link  je gegevens door ten laatste op donderdag 15 december 2022.

Opmerking: Ook het PCG moet rekening houden met de voorwaarden van de firma. De levering van de bigbales kan enkel doorgaan indien erin totaliteit minstens 7 besteld worden van dezelfde soort. Voor bestelling van de zakken moet er telkens met volle paletten besteld worden. Indien je interesse hebt in een halve pallet, mag je dit doorgeven en dan bekijken we de mogelijkheden.

 

Meer info?

jeroen.VanMullem[at]pcgroenteteelt.be

Print

Aantal keer bekeken (1579)/Commentaren (0)

Tags: bodem

Links