GO

Nieuws

Bodemontsmetting en toepassing BCO's - Enquête

Bodemontsmetting en toepassing BCO's - Enquête

In het kader van het Vlaio LA-traject ALTCHEM - Duurzame alternatieven voor chemische bodemotsmetting

Auteur: Waverijn Anne/donderdag 10 december 2020/Categorieën: Gangbare_glasteelt, Bodem_en_bemesting_GG, Projecten, Vlaamse Overheid, VLAIO (ex IWT), ALTCHEM, Actueel, Niet-leden

Het project ‘Duurzame alternatieven voor chemische bodemontsmetting’ (ALTCHEM) heeft als hoofddoel effectieve rendabele en duurzame alternatieven te vinden voor chemische bodemontsmetting. Deze alternatieven beogen het reduceren van de populatie aan schadelijke bodemorganismen onder de schadedrempel. Een tweede projectdoel is het duurzaam maken van dit ontsmettingsresultaat door het inbrengen en stimuleren van gunstige micro-organismen. De evaluatie van de projectresultaten gebeurt in de teelten kropsla, veldsla en witloof.

 

Enquête

Voor het project zijn wij op zoek naar telers die hun mening willen geven over bodemontsmetting en de toepassing van biocontrole-organismen (BCO’s). Wij zouden graag respons krijgen van (veld)sla telers en vanuit de witloof forcerie. Alle bedrijfstypes zijn mogelijk.

Het is een korte online enquête die volledig anoniem ingevuld kan worden.

Bodemontsmetting en toepassing BCO's - Enquête

Wij waarderen uw bijdrage enorm, het helpt ons een overzicht te creëren van de toepassing van bodemontsmetting en BCO’s in de praktijk. Ook als je nog geen bodemontsmetting of BCO’s hebt gebruikt, heeft het invullen van de enquête voor ons veel meerwaarde.

 

Meer info?

Anne Waverijn

 

In samenwerking met

     

 

Met de steun van

ALTCHEM wordt gefinancierd door het Agentschap Innoveren en Ondernemen (Vlaio), met cofinanciering van LAVA, Boerenbond, Biobest, Clause, Eurofat NV, UPL, Aphea Bio, Deceuster NV, Koppert, Simox en Thatchtec.

Print

Aantal keer bekeken (17051)/Commentaren (0)

Tags: bodem

Links