X
GO

Actueel nieuws

AQUAPONICS: van theorie naar praktijk

AQUAPONICS: van theorie naar praktijk

In het kader van het Interreg V-project 'Smart Aquaponics - Ontwikkeling van intelligente beheersinstrumenten voor aquaponics systemen aangepast aan professionals, stedelijke gemeenschappen en opleiding'

Auteur: Van Havermaet Robin/donderdag 29 oktober 2020/Categorieën: Innovaties, aquaponics, Projecten, Europa, Interreg V, France-Wallonie-Vlaanderen, SMAQ, Thema, teelttechniek, Voorlichting, proefveldbezoek, projectinfo, Actueel, Niet-leden, Agenda, Agenda nieuws home

Datum evenement: 18-11-2020 16:00 - 18:00 Exporteer evenement

Deze webinar introduceert je in de wereld van aquaponics. Wat is aquaponics? Hoe maak ik het smart? Welke installaties, pompen en filters heb ik nodig? Kan aquaponics in een stad? Wat is een levensvatbaar businessmodel? Welke tips and tricks kan ik meenemen van andere stadslandbouwprojecten?

 

 

Programma

  • 16u00: Ontwerp je ideale aquaponicsinstallatie
    • Robin van Havermaet van het Provinciaal Proefcentrum voor de groenteteelt Oost-Vlaanderen (PCG) introduceert je in de wereld van aquaponics. Hij stelt 3 instrumenten voor die je op weg kunnen helpen om jouw ideale aquaponicsinstallatie te ontwerpen en te beheren. Smart, nietwaar?


  • 16u30: Een aquaponics installatie (laten) bouwen
    • Pascal De Bondt van Smart Farmers bouwt aquaponics installaties. Bij zowel gekoppelde als ontkoppelde systemen gaat hij samen met de klant op zoek naar een goede balans tussen water en energie. Efficiënte waterpompen, betrouwbare beluchting en de meest recente filtertechnieken vormen de basis voor een duurzame aquaponicsinstallatie.


  • 17u00: Dakmoestuinen als insprirerend voorbeeld voor stadslandbouw
    • Sabien Windels van Roof Food beheert een dakmoestuin in Gentbrugge. Welk business model hanteert ze om deze vorm van stadslandbouw rendabel te maken? Welke vergunningen waren nodig om groenten te mogen kweken op een dak in de stad? Zijn er subsidies voor deze landbouwvorm? Sabien vertelt er ons alles over ter inspiratie voor aquaponics in de stad of daarbuiten.

Na iedere spreker volgt een Q&A sessie.
De webinar eindigt omstreeks 17u30.
De webinar is gratis, in het Nederlands en wordt georganiseerd in het kader van het Interreg Fr-Wa-Vl project Smart Aquaponics.

 

Wanneer?
Woensdag 18 November 2020
16u00 – 18u00

 

Inschrijven?
Gelieve u in te schrijven zodat wij u de Zoom link voor de webinar tijdig kunnen bezorgen. 

 
Meer info?
Robin Van Havermaet

Het project: Smart Aquaponics 
Smart Aquaponics Newsletter 

 

Met de steun van

     

Print

Aantal keer bekeken (338)/Commentaren (0)

Links

x