X
GO

Actueel nieuws

Proefveldbezoek 'Beheersing van het wortelknobbelaaltje Meloidogyne chitwoodi'

Proefveldbezoek 'Beheersing van het wortelknobbelaaltje Meloidogyne chitwoodi'

In het kader van het Vlaio LA-traject 'Beheersing van plantenparasitaire nematoden met groenbedek­kers in de openluchtgroenten'

Auteur: PCG openluchtteam/vrijdag 23 oktober 2020/Categorieën: Openluchtteelt, Bodem en bemesting, Projecten, Vlaamse Overheid, VLAIO (ex IWT), TARO, Thema, gewasbescherming, ziekten, teelttechniek, Bodem, Voorlichting, proefveldbezoek, Actueel, Niet-leden, Agenda, Agenda nieuws home

Datum evenement: 27-10-2020 13:00 - 17:30 Exporteer evenement

Op dinsdag 27 oktober brengen we een bezoek aan een van de proefvelden waarop momenteel verschillende groenbedekkers staan. Daarbij geven we extra uitleg over de biologie van Meloidogyne chitwoodi, de schade die het op verschillende (groente-)gewassen aanricht en hoe we deze nematode kunnen beheersen. Bij de beheersing ligt de focus op een goede keuze van de groenbedekker en geven we tips waarmee je rekening moet houden.

 

Wanneer?
Dinsdag 27 oktober 2020
Tijdstip: 13u00 - 14u30 - 16u00


Waar?
Proefstation voor de GroenteteeltProefvelden Op Ven, Maaseik
De exacte routebeschrijving krijg je na inschrijven. 


Inschrijven?
Inschrijven is verplicht en kan via deze link

Bij grote interesse in het bezoek kan er met verschillende tijdssloten gewerkt worden om de grootte van de groepen te reduceren. Je kan uw voorkeur aanduiden bij inschrijven (start om 13u, 14u30 of 16u). Wij proberen hier rekening mee te houden, maar kunnen dit niet voor iedereen garanderen.

 

Coronamaatregelen?
Alles gaat buiten door en het perceel is voldoende groot om afstand te bewaren. Deelnemers worden dan ook gevraagd om 1,5 m afstand van andere personen te houden, uitgezonderd leden van hetzelfde gezin. Mondmaskers zijn verplicht en zelf te voorzien. Handgel wordt voorzien. Bezoekers die ziektesymptomen vertonen worden niet toegelaten. Gelieve al deze voorschriften te respecteren tijdens de demonamiddag.

 

Uitnodiging Proefveldbezoek 'Beheersing van het wortelknobbelaaltje Meloidogyne chitwoodi'

 

Meer weten?
Sander Fleerakkers (PSKW) - sander.fleerakkers[at]proefstation.be - 0473/35.35.24

Wim Wesemael (ILVO) - wim.wesemael[at]ilvo.vlaanderen.be


In samenwerking met

    


Met de steun van
Vlaio LA-traject 'Beheersing van plantenparasitaire nematoden met  groenbedek­kers in de openluchtgroenten'

Print

Aantal keer bekeken (214)/Commentaren (0)

Documenten

Links

x