X
GO

Actueel nieuws

Vraag tijdig uw staalnames aan!

Vraag tijdig uw staalnames aan!

Bij het labo van PCG kan u terecht voor uw bodemanalyses in kader van het mestbeleid en in kader van het gemeenschappelijk landbouwbeleid.

Auteur: PCG openluchtteam/maandag 24 februari 2020/Categorieën: Openluchtteelt, Bodem en bemesting, Thema, bemesting, Bodem, Voorlichting, gezien op het veld, Actueel, Niet-leden

Bij het labo van PCG kan u terecht voor uw bodemanalyses in kader van het mestbeleid en in kader van het gemeenschappelijk landbouwbeleid.

Fosforklasse
Alle bodemstalen die u wilt gebruiken om bij VLM in een lagere fosforklasse te komen moeten vóór de staalname worden aangevraagd via de SNapp applicatie op uw mestbankloket.

Via www.mestbankloket.be kan u de juiste percelen aanduiden. U kan hier ook uw labo van voorkeur aanduiden. Pas na de aanvraag kan de staalnemer de staalname uitvoeren. In het opmerkingenveld kan u eventueel uw vertrouwde staalnemer alsook het gewenste analysepakket vermelden. Indien u zelf niet gemakkelijk op uw mestbankloket geraakt kan u steeds beroep doen op uw vertrouwde adviseur of consulent.

Enkel een tijdig genomen staal geeft u nuttige informatie over bekalking en bemesting. De ideale periode voor een bouwvooranalyse is het voorjaar. Het is aan te raden om dit telkens opnieuw in het voorjaar te doen om evolutie op te volgen. Voor de bepaling van de fosfaatklasse raden we tevens aan om de stalen te laten nemen vooraleer er een bemesting wordt toegediend.

 

Stikstof
Ook verplichte stikstofanalyses met bemestingsadvies moeten vanaf heden digitaal aangevraagd worden via SNapp. Het gaat over aanvragen voor staalnames die moeten gebeuren op de percelen waarop in volle grond aardbeien, sierteeltgewassen, boomkweekgewassen, groenten van groep I of groep II worden geteeld. Sinds MAP 6 geldt die verplichting alleen nog voor de percelen in gebiedstype 1, 2 of 3 en niet voor gebiedstype 0. Je kan deze stalen nu al aanvragen en een periode van voorkeur voor staalname meegeven via SNapp. De  stalen moeten genomen worden vóór 15 oktober.

 

Meer info?
Vind je op de pagina Labo-analyses van onze site of  je kunt mailen naar labo[at]pcgroenteteelt.be.

Print

Aantal keer bekeken (1574)/Commentaren (0)

Links

x