X
GO

Actueel nieuws

Nieuwsbrief ‘Smart Aquaponics’

Nieuwsbrief ‘Smart Aquaponics’

In het kader van het project Interreg V France-Wallonie-Vlaanderen 'Smart Aquaponics'

Auteur: Van Havermaet Robin/woensdag 14 oktober 2020/Categorieën: Innovaties, bataat, Projecten, Europa, Interreg V, France-Wallonie-Vlaanderen, SMAQ, Thema, teelttechniek, Voorlichting, projectinfo, Actueel, Niet-leden

Aquaponics  is een manier van voedselproductie die aquacultuur (bijvoorbeeld visteelt) en hydropronics (bijvoorbeeld groenteteelt) combineert in één systeem. Het Interreg Frankrijk-Wallonië-Vlaanderen project ‘Smart Aquaponics’ heeft als doel om aquaponics in deze regio te promoten en verder ingang te doen vinden, zowel bij professionals als particulieren.

Hoe gaan we dit doen?
Het project heeft o.a. als doel om een intelligent beheerssysteem te ontwikkelen en te demonstreren dat toelaat om bestaande installaties op een praktische manier te monitoren a.d.h.v. sensoren. Daarnaast zullen we ook tools ontwikkelen voor zij die nog niet zo bekend zijn met de wereld van aquaponics. Via een ‘smart game’ willen we dit op een laagdrempelige manier doen voor iedereen. Daarbovenop wordt gewerkt aan een simulatietool die toelaat om diverse aquaponicssystemen te simuleren en zo meer feeling te krijgen met verschillende designs zonder de systemen effectief te hoeven bouwen.

 

Wil je hierover en over nog tal van andere zaken graag meer weten en bijvoorbeeld ook info krijgen over onze evenementen?
Aarzel dan niet om je in te schrijven voor de ‘Smart Aquaponics’-nieuwsbrief.


Meer info?
Robin Van Havermaet

Smart aquaponics

 

Met de steun van

 

Print

Aantal keer bekeken (3492)/Commentaren (0)

Links

x