X
GO

Actueel nieuws

Bezoekersgids UIenKIJKdag demoplatform 2020

Bezoekersgids UIenKIJKdag demoplatform 2020

Het Dept. L & V in samenwerking met PCG, de Boerenbond, Inagro, Ingro en Vegras en met de volgende bedrijven: Bejo/De Groot en Slot, Hazera, Seminis, Syngenta en Takii Seed.

Auteur: PCG openluchtteam/vrijdag 4 september 2020/Categorieën: Openluchtteelt, Uien, Thema, bemesting, gewasbescherming, onkruiden, plagen, ziekten, teelttechniek, Water, Voorlichting, proefveldbezoek, studiedag, Actueel, Brochure, Niet-leden

Op de UIenKIJKdag op het demoplatform Uien hebben de organiserende partners (Departement Landbouw en Visserij, PCG, Inagro, Boerenbond, Vegras en Ingro) de krachten gebundeld om een interessant aanbod te kunnen doen van actuele thema’s in de uienteelt. Hierbij is er een sterke ondersteuning geweest vanuit de zaadhuizen die betrokken zijn in dit demoplatform. Naast deze demodag, voorzien we komende winter ook een studievergadering specifiek voor de uienteelt. Verdere info hierover volgt later.
Het demoplatform omvatte diverse demoproeven aangelegd en uitgevoerd door PCG en Inagro. Daarnaast kwamen ook thema’s als zaai- en planttechniek, irrigatie en spuittechnieken aan bod.Inhoudstabel

 1. Situering uienteelt in België
 2. Gebruikte spuittechnieken
 3. Druppelirrigatie in uien
 4. Vergelijking van onkruidschema’s in uien
 5. Vergelijking van contactmiddelen in onkruidbestrijding in uien
 6. Efficiëntiebepaling van middelen en schema’s tegen trips in uien
 7. Vergelijking innovatieve spuittechnieken tegen trips in uien
 8. Efficiëntie van coatings en granulaten tegen uienvlieg in uien
 9. Bestrijding van valse meeldauw in uien: efficiëntie van middelen en uitvloeiers
 10. Stikstofbemesting in uien
 11. Rassenproef plantuien
 12. Rassenproef zaaiuien
 13. Zaai- en planttechnieken in uien

 

Bezoekersgids UIenKIJKdag demoplatform 2020Dank voor de enthousiaste medewerking
Het gastbedrijf van familie Eddy en Anja Van Vynckt - Debruyne en kinderen, de deelnemende bedrijven en alle partners betrokken bij de organisatie.

 

Organisatie
Het Departement Landbouw en Visserij in samenwerking met Provinciaal Proeftcentrum voor de Groenteteelt (PCG), de Boerenbond, Inagro, Ingro en Vegras. En met de volgende bedrijven: Bejo/De Groot en Slot, Hazera, Seminis, Syngenta en Takii Seed.

Print

Aantal keer bekeken (2696)/Commentaren (0)

Documenten

Links

x