X
GO

Actueel nieuws

Opgepast voor papiervlekkenziekte en Colletotrichum

Opgepast voor papiervlekkenziekte en Colletotrichum

Erkenning Mesurol 500 SC ingetrokken

Auteur: PCG openluchtteam/woensdag 15 januari 2020/Categorieën: Openluchtteelt, Prei_OL, Thema, gewasbescherming, ziekten, Voorlichting, gezien op het veld, Actueel, Niet-leden

 


Opgepast voor papiervlekkenziekte en Colletotrichum
Door de vele neerslag de voorbij weken liggen de meeste percelen er nat bij en blijft er dikwijls water tussen de rijen staan. Dit is de ideale omstandigheid voor het ontwikkelen van papiervlekkenziekte want waterplassen kunnen grote hoeveelheden sporen bevatten. We zien ook Colletotrichum uitbreiden door deze natte omstandigheden.

Om een uitbreiding van deze ziekten te voorkomen is het belangrijk het water goed van het veld af te laten en de prei goed te beschermen. Indien het meer dan 3 weken geleden is dat er een behandeling tegen papiervlekkenziekte werd uitgevoerd, is het aangewezen een behandeling tegen papiervlekkenziekte te plaatsen.

Infinito (wachttijd 14 dagen) en Prevint (wachttijd 7 dagen) zijn zeer sterke middelen tegen papiervlekkenziekte. Ook middelen op basis van mancozeb (wachttijd 60 dagen) hebben een goede werking tegen papiervlekkenziekte en zijn de enige middelen met een werking tegen Colletotrichum.

 

Erkenning Mesurol 500 SC ingetrokken
Mesurol 500 SC (methiocarb) verliest in België zijn erkenning vanwege het niet goedkeuren van de actieve stof op Europees niveau. Mesurol 500 SC kan gebruikt worden tot  3/04/2020.

Print

Aantal keer bekeken (4677)/Commentaren (0)

Links

x