X
GO

Actueel nieuws

Nieuwe data voor examen fytolicentie Ps

Nieuwe data voor examen fytolicentie Ps

Wil je als teler zelf deze bodemontsmetting uitvoeren dan moet je dus in het bezit zijn van zo’n fytolicentie Ps.

Auteur: PCG glasteam/vrijdag 18 oktober 2019/Categorieën: Gangbare_glasteelt, Thema, gewasbescherming, ziekten, Actueel, Niet-leden

Nieuwe data voor examen fytolicentie Ps Eind september maakte de FOD nieuwe data voor examens van fytolicentie Ps kenbaar via de website www.fytoweb.be.

 

 

 

Een fytolicentie voor ‘Specifiek professioneel gebruik’ heb je nodig voor toepassen van gewasbeschermingsmiddelen met één van onderstaande werkzame stoffen:

  • Aluminiumfosfide
  • Dazomet
  • Magnesiumfosfide
  • Metam-kalium
  • Metam-natrium
  • Sulfurylfluoride

Voor de glastuinbouw zijn vooral de bodemontsmettingsmiddelen met werkzame stof dazomet, metam-kalium of  metam-natrium relevant. 

Wil je als teler zelf deze bodemontsmetting uitvoeren dan moet je dus in het bezit zijn van zo’n fytolicentie Ps, die overigens specifiek is voor een bepaald middel. De werkzame stoffen metam-natrium, metam-kalium en dazomet zitten samen in één groep, waardoor je hiervoor slechts 1 examen moet afleggen. Om de fytolicentie te behalen moet je aan een aantal voorwaarden voldoen: minstens 21 jaar oud zijn, beschikken over een fytolicentie P2 of P3 en slagen voor het examen fytolicentie Ps. Via de website van fytoweb, kan je je nu inschrijven voor één van de examens die doorgaan in januari en februari 2020. De plaatsen zijn hiervoor steeds beperkt, wacht niet om je in te schrijven.

Print

Aantal keer bekeken (6705)/Commentaren (0)

Links

x