X
GO

Actueel nieuws

Groene geblokte paprika consumentenonderzoek 2012

Groene geblokte paprika consumentenonderzoek 2012

Smaakonderzoek groene geblokte paprika 2012

Auteur: Jana Van Steenkiste & Saskia Buysens/zaterdag 15 december 2012/Categorieën: Gangbare glasteelt, Vruchtgroenten, paprika, Smaak, Vruchtgewassen, paprika, Projecten, GMO, LAVA, Thema, rassen, Voorlichting, proefverslag, projectinfo, Proefverslag, Niet-leden

In het smaakonderzoek groene geblokte paprika werd nagegaan wat de invloed van rassenkeuze is op de acceptatie van deze paprika’s door consumenten, zowel op het gebied van smakelijkheid, smaak en textuur als op het gebied van uiterlijk en kleur. Ook werd het opgelostestofgehalte van de vruchten gemeten als maat voor hun zoetheid.

Alle geproefde groene paprika’s zijn heel lekker maar iets te weinig zoet voor de consumenten, zonder significant verschil tussen de rassen. De paprika’s van het ras E41.3039 (Enza) worden te stevig bevonden.

De consumenten vinden de vruchten van alle rassen aantrekkelijk, vooral de rassen Morraine (De Ruiter), DRP 8505 (De Ruiter) en RZ35-154 (Rijk Zwaan) krijgen heel hoge scores.

De kleur van de paprika’s van DRP 8505 (De Ruiter) blijkt ideaal voor de consument.

Qua opgelostestofgehalte wordt het hoogste aantal graden brix gemeten bij Morraine (De Ruiter) en het laagste bij RZ35-154 (Rijk Zwaan).

Volledig rapport Consumentenonderzoek groene geblokte paprika 2012

publicatiejaar2012
afdelingSmaak
Teelt of thema
  • Paprika
Print

Aantal keer bekeken (4586)/Commentaren (0)

Tags: rassen

Documenten

Links

x