X
GO

Actueel nieuws

Droogtemaatregelen Oost-Vlaanderen

Droogtemaatregelen Oost-Vlaanderen

Momenteel zitten we in kleurcode geel (niveau 1).

Auteur: Vandewoestijne Elise/donderdag 11 juli 2019/Categorieën: Openluchtteelt, Water, Thema, Water, Voorlichting, gezien op het veld, Actueel, Niet-leden

Vlaanderen is niet volledig hersteld van de droge zomer van 2018. Er is onvoldoende neerslag gevallen om de reserves aan te vullen en de grondwaterstanden blijven laag. De droogtetoestand wordt nauwgezet opgevolgd. De situatie wordt weergegeven in kleurcodes, gaande van kleurcode groen (niveau 0) tot code rood (niveau 3).

Momenteel zitten we in kleurcode geel (niveau 1) en worden er preventieve maatregelen door waterbeheerders genomen. Zo stelden verschillende polderbesturen bijvoorbeeld eerder dan ander jaren een hoger zomerpeil in.

Na de felle neerslag begin juni werd het de laatste twee weken van juni in heel Vlaanderen droog en heet weer. Afvoeren op waterlopen en grondwaterstanden zijn overal laag en dalende. Momenteel leidt dit nog niet tot waterschaarste op grote schaal, maar hier en daar zijn er wel al lokale waterschaarsteproblemen. Bovendien wordt de komende dagen weinig of geen neerslag voorspeld. Er wordt een verscherpte alertheid ingesteld bij de bevoegde diensten.

 

Meer info op de site van Waterportaal

 

(bron: https://gouverneuroost-vlaanderen.be/)

Print

Aantal keer bekeken (4141)/Commentaren (0)

Links

x