X
GO

Actueel nieuws

Alternatieve sla (lollo bionda, lollo rossa, rode eikenbladsla) LED DLI-sturing hydroteelt 2018

Alternatieve sla (lollo bionda, lollo rossa, rode eikenbladsla) LED DLI-sturing hydroteelt 2018

Onderzoek led / DLI-sturing in hydroteelt met een multicolor mix van lollo bionda Lozano, lollo rossa Satine en rode eikenbladsla Saturdaï (allen Rijk Zwaan) 2018.

Auteur: Van Havermaet Robin/maandag 15 april 2019/Categorieën: Gangbare glasteelt, Bladgewassen, alternatieve sla, Projecten, Vlaamse Overheid, VLAIO (ex IWT), LIGHT, Thema, teelttechniek, Voorlichting, proefverslag, projectinfo, Proefverslag, Leden

Deze proef werd opgezet om de invloed van de sturing van assimilatiebelichting (led) o.b.v. het principe van DLI en lichtintegratie na te gaan op de rendabiliteit van de hydroteelt van multicolorsla (Lactuca sativa / LACSA). DLI, of voluit ‘dagelijkse licht integraal’, staat voor de dagelijkse hoeveelheid PAR-licht die de plant ontvangt.De kernvragen zijn:

  • Is er een significant verschil in opbrengst en kwaliteit tussen sla die enerzijds gekweekt is met assimilatiebelichting gestuurd volgens DLI & lichtintegratie en anderzijds met klassiek gestuurde (vaste stralingsgrens) assimilatiebelichting?

  • Wat bedraagt de besparing op elektriciteit wanneer er gestuurd wordt volgens DLI & lichtintegratie?

Dit artikel is alleen zichtbaar voor leden. Gelieve in te loggen

 

Met de steun van
Dit onderzoek werd mede mogelijk gemaakt door Agentschap Innoveren & Ondernemen, VLAIO (IWT) LA-traject 140979: LightMan – Management van licht in bedekte teelten en gebeurde in samenwerking met het Kenniscentrum Energie van de Thomas More-hogeschool.

 

publicatiejaar2018
afdelingGangbaar glas
Teelt of thema
  • Alternatieve sla
Print

Aantal keer bekeken (2743)/Commentaren (0)

Documenten

Links

x