X
GO

Actueel nieuws

Paprika onderstam bio 2012

Paprika onderstam bio 2012

Onderstammenproef blokpaprika bioteelt 2012

Auteur: PCG bio beschutte teelt PCG bio beschutte teelt/zaterdag 15 december 2012/Categorieën: Bio_beschutte_teelt, Vruchtgroenten_BIO, paprika_BIO, Thema, rassen, Voorlichting, proefverslag, Proefverslag, Niet-leden

Er werd een onderstamproef paprika aangelegd op het PCG naar analogie als deze die bij enkele telers aanligt. Op die manier worden meerdere herhalingen gecreëerd, wordt de opbrengst nauwkeurig bijgehouden en komen al verschillende bodemtypes in beeld. De onderstammen werden voornamelijk geselecteerd op ziekteresistentie.

De onderstammen (Eminent), geselecteerd op ziekte en plaagresistentie, kunnen naar productie helemaal niet tippen aan de standaardonderstam Snooker (S&G) in een kas waar geen grote ziekte- of plaagdruk heerst.

Indien echter toch een grote druk zou heersen bij de teler moet overwogen worden of het verlies in productie al dan niet meer zou zijn dan bij het gebruik van een resistentere onderstam.

Onderstam 5 zou in dit geval een passende keuze kunnen zijn, hoewel de proef aangaf dat er mogelijks een hogere gevoeligheid voor wortelknobbelaaltjes zou kunnen zijn.

Volledig rapport Onderstammenproef blokpaprika bioteelt 2012

publicatiejaar2012
afdelingBiologisch glas
Teelt of thema
  • Paprika
Print

Aantal keer bekeken (6684)/Commentaren (0)

Documenten

Links

x