X
GO

Actueel nieuws

Actualiteiten openluchtteelten maart 2019

Actualiteiten openluchtteelten maart 2019

Bloemkool koolvliegbestrijding / Uien bodembewerking / Kropsla stikstofbemesting

Auteur: PCG openluchtteam/dinsdag 2 april 2019/Categorieën: Openluchtteelt, Bladgewassen, kropsla, Koolgewassen, bloemkool, Uien, Thema, bemesting, gewasbescherming, plagen, Bodem, Voorlichting, gezien op het veld, vaktijdschrif, Actueel, Leden

Bloemkool koolvliegbestrijding

Op sommige bedrijven zijn de eerste koolplanten al afgeleverd. Koolvlieg blijft een van de grootste belagers van diverse koolsoorten. Dit jaar zal het laatste jaar zijn dat een granulaatbehandeling met Pychlorex 5 G (5% chloorpyrifos) mogelijk zal zijn. De opgebruiktermijn van Pychlorex 5 G loopt tot 31/01/2020. De beste bescherming tegen koolvlieg bekom je door een plantbakbehandeling te combineren met een granulaattoepassing op het veld. 

 

Op dit ogenblik is enkel de plantbakbehandeling met Tracer toegelaten aan een dosis van 120 ml per 10 000 planten. Maak vóór de toepassing de persblokken of trayplantjes vochtig maar niet te nat om uitspoeling te vermijden. Gebruik hiervoor ± 200 ml water per m². Zorg bij de toepassing voor een uniforme verdeling van het product, gebruik hiervoor ± 500 ml water per m², regen na de toepassing snel af met ± 1000 ml water per m². Voer de behandeling niet uit in felle zon!

Dit artikel is alleen zichtbaar voor leden. Gelieve in te loggen

Print

Aantal keer bekeken (696)/Commentaren (0)

Links

x