X
GO

Actueel nieuws

Paprika rode en gele blokpaprika rassen bio 2012

Paprika rode en gele blokpaprika rassen bio 2012

Rassenproef blokpaprika biologische teelt 2012

Auteur: PCG bio beschutte teelt PCG bio beschutte teelt/zaterdag 15 december 2012/Categorieën: Bio_beschutte_teelt, Vruchtgroenten_BIO, paprika_BIO, Thema, rassen, Voorlichting, proefverslag, Proefverslag, Niet-leden

Aan de hand van een gerandomiseerde blokkenproef wordt nagegaan welke rassen rode en oranje blokpaprika’s op de markt geschikt zijn voor biologische teelt. De rassenselectie gebeurde in samenspraak met de telers, aangevuld door rassen geschikt bevonden door de zaadhuizen.

Uit de proef blijkt dat, voor het telen van oranje blokpaprika’s, het ras DSP 7054 (Monsanto) het meest aangewezen is door zijn hoge opbrengst en zijn beperkt aandeel neusrot.

Het vruchtgewicht is wel nogal laag. WT 8302 (Westland Seeds) voldoet eveneens.

Magno (Vitalis) scoort in deze proef het minst.

Bij de rode blokpaprika’s is E 20B.4436 (Vitalis) het beste ras door zijn hoge opbrengst; vruchtgewicht is echter iets lager.

Ook DRP 1630 (Monsanto), Nagano (Rijk Zwaan) en Maranello (Vitalis) voldoen zeker. Nagano, en in iets mindere mate ook Maranello, behalen een lagere brixwaarde.

Veyron (Vitalis) en WT 8108 (Westland Seeds), de laatstgenoemde typerend door een hoge brix, evenaren de andere rassen in opbrengst, echter niet in houdbaarheid.

De minopbrengst van Scirocco (Vitalis) wordt niet gecompenseerd door andere rasafhankelijke kwaliteiten.

Volledig rapport Rassenproef blokpaprika bioteelt 2012

publicatiejaar2012
afdelingBiologisch glas
Teelt of thema
  • Paprika
Print

Aantal keer bekeken (4045)/Commentaren (0)

Tags: rassen

Documenten

Links

x