X
GO

Actueel nieuws

Presentatie erosieproeven groenten en aardappelen 2018

Presentatie erosieproeven groenten en aardappelen 2018

De resultaten van de veldproeven van 2018, uitgevoerd door Triple C en Gomeros

Auteur: PCG team/dinsdag 12 maart 2019/Categorieën: Openluchtteelt, Bodem en bemesting, Projecten, Europa, Interreg V, 2Seas-Zeeen, TRIP, Vlaamse Overheid, VLAIO (ex IWT), ROSI, Thema, teelttechniek, Bodem, Voorlichting, projectinfo, Actueel, Presentaties, Niet-leden

Binnen het Triple C project werd dinsdag 5 maart een erosieklas georganiseerd, naar analogie met de erosieklassen van het inmiddels afgeronde Leader project Boeren op een helling. De landbouwers zijn al druk bezig met werkzaamheden waardoor de opkomst wat lager lag dan voorgaande jaren. Maar de aanwezige landbouwers luisterden met interesse naar de uiteenzettingen van het PCG en het ILVO.

Het thema dit jaar: de resultaten van de veldproeven van 2018, uitgevoerd door Triple C en Gomeros. Verschillende teelttechnische maatregelen werden getest bij akkerbouwgewassen maïs en aardappelen en bij groenteteelten zaaiui, kolen en wortelen. Er werden onder meer proeven gedaan met niet-kerende bodembewerking, strip-till, verschillende soorten drempels, volleveldszaai, sporenwissers, aanpassingen van de plantmachine. Bekijk hieronder de presentaties.

 

Presentaties

Print

Aantal keer bekeken (8040)/Commentaren (0)

Documenten

Links

x