X
GO

Actueel nieuws

EVA-app Eindelijk Vereenvoudigde Administratie

EVA-app Eindelijk Vereenvoudigde Administratie

In het kader van het Dept. L & V-project 'Cross-sectorale uitrol van EVA in de plantaardige sector'

Auteur: Tavernier Greet/donderdag 31 januari 2019/Categorieën: Projecten, Vlaamse Overheid, Dept. L en V, EVAG, Thema, bemesting, gewasbescherming, onkruiden, plagen, ziekten, teelttechniek, Voorlichting, projectinfo, Actueel, Niet-leden

Via de demonstratieprojecten worden land- en tuinbouwers geïnformeerd en gestimuleerd om duurzame en milieuvriendelijke productiemethoden toe te passen. Projecten die dit jaar kans wilden maken op subsidie, moesten passen binnen drie categorieën: data en digitalisering, preventieve gezondheidszorg in de dierlijke sector om het gebruik van geneesmiddelen te verminderen en Integrated Pest Management.

In de categorie ‘data en digitalisering’ is PCG betrokken bij het project ‘Cross-sectorale uitrol van EVA in de plantaardige sector’ dat dit voorjaar van start gaat. EVA is een webtoepassing en staat voor ‘Eindelijk Vereenvoudigde Administratie’. Hierbij wil het Proefcentrum voor Fruitteelt samen met verschillende proefcentra waaronder PCG de bestaande applicatie uitrollen naar akkerbouw- en tuinbouwteelten.

De app kan helpen om de juiste managementbeslissingen te nemen. Deze toepassing zorgt er namelijk voor dat je op de hoogte blijft van de laatste regelgeving over gewasbeschermingsmiddelen, berekent spuithoeveelheden, bezorgt je snel een rapport bij controle, laat oogstregistraties doorgeven van op het veld, houdt de bemestingsregistratie bij. Deze slimme app wordt momenteel reeds gebruikt door fruittelers en is bruikbaar op smartphone, tablet of pc.


Meer info?
Interesse om deze app ook toe te passen op jouw bedrijf? Neem dan contact op met:
Greet Tavernier


Met de steun van

  

Print

Aantal keer bekeken (5580)/Commentaren (0)

Links

  • Meer info toepassing fruitsectorDe webtoepassing 'EVATM - Eindelijk Vereenvoudigde Administratie’ maakt je dagelijkse werk als fruitteler een pak eenvoudiger.

x